Κοσμος

Συνελήφθη στο Λονδίνο ένοπλος κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία του Μπόρις Τζόνσον

Απείλησε με μαχαίρι αστυνομικούς, οι οποίοι φρουρούσαν το Υπουργείο Άμυνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικός με το όπλο στο χέρι σε κεντρικό δρόμο του Λονδίνου
Αστυνομικός με το όπλο στο χέρι σε κεντρικό δρόμο του Λονδίνου © EPA/POOL

Στη Βρετανία συνελήφθη οπλισμένος άνδρας με μαχαίρι, ο οποίος απείλησε αστυνομικούς κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία του Μπόρις Τζόνσον.

Η βρετανική αστυνομία έκλεισε έναν δρόμο στο κεντρικό Λονδίνο, κοντά στην επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα, οπλισμένο με μαχαίρι, ο οποίος απείλησε δύο αστυνομικούς φρουρούς του Υπουργείου Άμυνας.

Η οδός Γουάιτχολ, όπου στεγάζονται πολλά κυβερνητικά κτίρια, όπως τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών και Άμυνας, και η οποία οδηγεί στην επίσημη κατοικία και γραφείο του Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ, αποκλείστηκε από τους αστυνομικούς.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ξεκίνησε έρευνα έπειτα από ένα συμβάν στη Χορς Γκαρντς Παρέιντ, έναν χώρο παρελάσεων που βλέπει στο πάρκο Σεντ Τζέιμς, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ένοπλος στο Λονδίνο ακινητοποιήθηκε με τέιζερ από τους αστυνομικούς

«Γύρω στις 08.50, ένας 29χρονος, που ήταν οπλισμένος με μαχαίρι ήρθε αντιμέτωπος με δύο αστυνομικούς του Υπουργείου Άμυνας. Χρησιμοποιήθηκε ένα όπλο τέιζερ και ο άνδρας ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματίες» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Ο ένοπλος συνελήφθη με τις κατηγορίες της απόπειρας δολοφονίας και κατοχής επιθετικού όπλου και παραμένει υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα του κεντρικού Λονδίνου. Το συμβάν δεν φαίνεται να συνδέεται με τρομοκρατία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ