Κοσμος

Η Ρωσία μπλόκαρε την ρωσόφωνη ιστοσελίδα της εφημερίδας The Moscow Times

Eντείνεται η καταστολή του τύπου στη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία: Η Ρωσία μπλόκαρε την ρωσόφωνη ιστοσελίδα της εφημερίδας The Moscow Times (2)
Moscow Times © Twitter

Η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας παρεμπόδισε την πρόσβαση στη ρωσόφωνη ιστοσελίδα της ‘The Moscow Times’.

Η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας παρεμπόδισε την πρόσβαση στη ρωσόφωνη ιστοσελίδα της ‘The Moscow Times’, της εφημερίδας που καλύπτει τη Ρωσία εδώ και τρεις δεκαετίες μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι πάροχοι του Ίντερνετ στη Ρωσία είχαν αρχίσει ήδη να παρεμποδίζουν την πρόσβαση στην ρωσόφωνη ιστοσελίδα της. Δημοσίευσε ειδοποίηση από τη ρωσική αρχή τηλεπικοινωνιών, που ανέφερε ότι μπλοκάρεται πλέον η ιστοσελίδα της.  Η ρωσική αρχή τηλεπικοινωνιών δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

 

Η μέγγενη της Μόσχας έχει σφίξει γύρω από τα ήδη ελάχιστα ανεξάρτητα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, καθώς η περιγραφή του πολέμου γίνεται αυστηρά με βάση το αφήγημα του Κρεμλίνου που πλέκεται γύρω από τον όρο «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Η ρωσική επίθεση κήρυξε το τέλος των δύο θεματοφυλάκων της ρωσικής δημοσιογραφικής ακεραιότητας: ο ιστορικός ραδιοφωνικός σταθμός Ηχώ της Μόσχας και το τηλεοπτικό δίκτυο Dojd (Η Βροχή) έκλεισαν εδώ και μία εβδομάδα τις πόρτες τους μετά το μπλοκάρισμα των ιστοσελίδων τους.  Η εφημερίδα Novaïa Gazeta, ο διευθυντής της οποίας τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 2021, ανακοίνωσε επίσης ότι αποσύρει από την ιστοσελίδα της τα αρχεία για την Ουκρανία.

Συνολικά, τουλάχιστον 40 εγχώριοι και ξένοι ιστότοποι έχουν αποκλειστεί από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ