Κοσμος

Ουκρανία: Διασώστες στο Ντόνετσκ σώζουν σκυλάκι από τα ερείπια (βίντεο)

Το κτίριο κατέρρευσε μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκυλάκι ανασύρεται ζωντανό από γκρεμισμένο κτίριο στο Ντόνετσκ μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό
Σκυλάκι ανασύρεται ζωντανό από γκρεμισμένο κτίριο στο Ντόνετσκ μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό © YouTube/Guardian News

Στο Ντόνετσκ, στην Ανατολική Ουκρανία, ένα κουτάβι απεγκλωβίστηκε ζωντανό από τα χαλάσματα κτιρίου που βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους. Καρέ καρέ η διάσωση.

Τη στιγμή που Ουκρανοί διασώστες στο Ντόνετσκ, στην Ανατολική Ουκρανία, απομακρύνουν ζωντανό ένα κουτάβι από τα χαλάσματα βομβαρδισμένου κτιρίου, κατέγραψε η κάμερα. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από τα χαλάσματα το σκυλάκι.

Εμφανώς ανακουφισμένος και συγκινημένος ο ιδιοκτήτης του κουταβιού μετά την επιχείρηση διάσωσης δεν σταματούσε να ευχαριστεί τους διασώστες. «Τους ευχαριστώ που κινήθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά» ανέφερε στα πρώτα του λόγια, κρατώντας στην αγκαλιά του το κουτάβι, το οποίο δεν σταματούσε να τρέμει.

Puppy pulled alive from blast rubble in eastern Ukraine

Κάτοικοι έμειναν πίσω στο Ντονμπάς για να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό

Εδώ και αρκετές ημέρες η ουκρανική κυβέρνηση έχει καλέσει τους Ουκρανούς αμάχους να φύγουν από το Ντονμπάς στην Ανατολική Ουκρανία, καθώς η Ρωσία ετοιμαζόταν για μεγάλη στρατιωτική επίθεση μετά την υποχώρησή της από το κεντρικό και βόρειο τμήμα της Ουκρανίας.

Μεταξύ άλλων το Κίεβο προειδοποίησε για εκκαθαρίσεις αμάχων, ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και τη χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία.

Ωστόσο, αρκετοί είναι εκείνοι που παρέμειναν τόσο στο Ντόνετσκ όσο και το Λουχάνσκ, δηλώνοντας την πρόθεσή τους να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό να πολεμήσει τους Ρώσους.

Σημειώνεται ότι ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε σιδηροδρομικό σταθμό στην Ανατολική Ουκρανία, όπου άμαχοι περίμεναν το τρένο για να απομακρυνθούν προς τα δυτικά της χώρας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ