Κοσμος

Ουκρανία: Ντεπαρντιέ και Στόουν αποσύρουν την υποστήριξη στον Πούτιν

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε «εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας τις σφαγές αμάχων στη Μπούκα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ
Ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ © EPA / KAY NIETFELD

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ζεράρ Ντεπαρντιέ και Όλιβερ Στόουν δεν υποστηρίζουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Αποστάσεις από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, παίρνουν ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ και ο Όλιβερ Στόουν σαράντα και πλέον ημέρες από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο πρώην πρόεδρος της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αποσύρει επίσης την υποστήριξή του στον Πούτιν. 

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, που έχει αποκτήσει και τη ρωσική υπηκοότητα από το 2013, χαρακτήρισε ως «απαράδεκτες» τις «υπερβολές» του Πούτιν στην Ουκρανία. Μιλώντας στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP, ο ίδιος μάλιστα κάλεσε τη Ρωσία «να σταματήσει και να διαπραγματευτεί», ενώ αυτές του οι δηλώσεις προκάλεσαν παράλληλα και αντιδράσεις πίσω στη Μόσχα. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, υποστήριξε από την πλευρά του ότι ο Γάλλος ηθοποιός δεν έχει καταλάβει επακριβώς τι συμβαίνει στην Ουκρανία, ενώ άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι θα καλούσαν δημόσια τον Πούτιν να «ακυρώσει» τη ρωσική «υπηκοότητα» του Ντεπαρντιέ, όπως σημειώνει σε σχετικό δημοσίευμα ο Guardian.

«Απογοητευμένος» από τη συμπεριφορά του Ρώσου ηγέτη δήλωσε όμως και ο 85χρονος πια Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε και «πραγματικά εγκλήματα πολέμου» της Ρωσίας τις «σφαγές των αμάχων στην Μπούκα».

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ακόμη και ο Όλιβερ Στόουν, που έχει κάνει σειρά συνεντεύξεων με τον Πούτιν στο παρελθόν, επέκρινε τη ρωσική «επιθετικότητα στην Ουκρανία» ως «λάθος». «Η Ρωσία έκανε λάθος που εισέβαλε» («Russia was wrong to invade»), είχε γράψει σε μακροσκελή ανάρτησή του ο 75χρονος Όλιβερ Στόουν, υποστηρίζοντας πως «οι πολλοί επιθετικοί πόλεμοι των Ηνωμένων Πολιτειών δεν δικαιολογούν την επιθετικότητα του κυρίου Πούτιν στην Ουκρανία».

Με πληροφορίες από The Guardian / Καθημερινή

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις     

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ