Κοσμος

Ο Αμπράμοβιτς ζητάει δανεικά για να πληρώσει τους μισθούς των υπαλλήλων του;

Oι κυρώσεις της Δύσης σε βάρος φυσικών προσώπων φαίνεται ότι αποδίδουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς © ΕPA Pool

Ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις φέρεται να ζητά δανεικά από πλούσιους φίλους για να πληρώσει το προσωπικό του.

Το γεγονός ότι αποδεδειγμένα έχει έναν ρόλο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, δεν φαίνεται να λειτουργεί ως εγγύηση για τον Ρομάν Αμπράμοβιτς ο οποίος φέρεται να είναι σε δεινή οικονομική θέση λόγω κυρώσεων. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα αμερικανικού μέσου, ο Αμπράμοβιτς φέρεται να έχει ανάγκη από τουλάχιστον 750.000 δολάρια τον μήνα για να πληρώσει μισθούς, μεταξύ άλλων των πληρωμάτων των πολυτελών γιοτ του δεδομένου ότι του έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρωπαική Ένωση, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.  Αυτή τη στιγμή τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς που έχουν παγώσει περιλαμβάνουν τζετ, ελικόπτερα, πολυτελή αυτοκίνητα, γιοτ και επαύλεις.

Όπως γράφει το μέσο, ένας λόγος για τον οποίο εμφανίζονται διστακτικοί στενοί φίλοι του, είναι ότι υπό το καθεστώς των σκληρών οικονομικών κυρώσεων, ανησυχούν μήπως υπάρξουν επιπτώσεις και για τους ίδιους, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Η περιουσία του Αμπράμοβιτς υπολογίστηκε στις αρχές Μαρτίου, λίγο μετά την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, στα 14,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ολιγάρχες σε «απόγνωση» λόγων των κυρώσεων 

Με φόντο τα παραπάνω, ο Πετρ Άβεν ένας Ρώσος δισεκατομμυριούχος που έχει υποστεί κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν είναι σίγουρος εάν θα μπορεί να πληρώνει τους βασικούς του λογαριασμούς από τώρα και στο εξής.

Η σύζυγός του επισκέπτεται ΑΤΜ σε όλο το Λονδίνο, όπου ζει το ζευγάρι και ο οκτάχρονος γιος τους, για να βγάλει όσα περισσότερα μετρητά μπορεί για να προετοιμαστεί για το μέλλον.

«Δεν καταλαβαίνουμε πώς να επιβιώσουμε», είπε ο Άβεν 67 ετών, στους Financial Times. «Η επιχείρησή μας έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Όλα όσα χτίζαμε για 30 χρόνια είναι τώρα εντελώς ερειπωμένα. Και πρέπει να ξεκινήσουμε με κάποιο τρόπο μια νέα ζωή.»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις    

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ