Κοσμος

Πόλεμος-Ουκρανία: Η Airbnb αποχωρεί από Ρωσία και Λευκορωσία

Ακυρώθηκαν οι όποιες κρατήσεις είχαν γίνει μέσω Airbnb

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κινητό τηλέφωνο δείχνει στην οθόνη του την εφαρμογή της Airbnb
Airbnb © Pixabay / freestocks-photos

Airbnb: Η εταιρεία αποχωρεί από Ρωσία και Λευκορωσία αντιδρώντας στον πόλεμο στην Ουκρανία - Ακυρώθηκαν οι κρατήσεις.

Η εταιρία βραχυπρόθεσμης μίσθωσης ακινήτων Airbnb ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας (4/4) ότι ανέστειλε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Οι πελάτες σε όλο τον κόσμο δεν θα είναι σε θέση να προχωρούν σε νέες κρατήσεις για διαμονή στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία, ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωση. «Οι πελάτες που βρίσκονται στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν νέες κρατήσεις στην Airbnb».

Η εταιρία ανέφερε ότι οι κρατήσεις από τις 4 Απριλίου και ύστερα είχαν ακυρωθεί.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Μπράιαν Τσέσκι, είχα ανακοινώσει την προγραμματισμένη αναστολή δραστηριοτήτων μέσω Twitter στις 4 Μαρτίου. Η εταιρία είχε ήδη κάνει λόγο για τη δυσκολία να διεκπεραιώσει συναλλαγές που σχετίζονται με συγκεκριμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη Ρωσία και τη Λευκορωσία λόγω των δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν αφού η Μόσχα έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

 

Ουκρανία: Γιατί αυξήθηκαν οι κρατήσεις μέσω Airbnb

Στην Ουκρανία, οι κρατήσεις μέσω Airbnb είχαν αυξηθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας, αφού ένα κίνημα αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό είχε ξεκινήσει. Πολίτες από όλο τον κόσμο έκαναν κρατήσεις στην Ουκρανίας, χωρίς να επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα, αλλά για να κερδίσουν χρήματα οι πολίτες που βρίσκονταν ακόμη στις πόλεις που απειλούνταν με βομβαρδισμούς. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις           

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ