Κοσμος

Χονγκ Κονγκ: Η Κάρι Λαμ δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία

Έγινε ευρέως γνωστή από τις διαδηλώσεις που στιγμάτισαν την πόλη-κράτος το 2019

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χονγκ Κονγκ: Ο Τζον Λι, δεύτερος στην ιεραρχία αξιωματούχος, αναμένεται να είναι υποψήφιος στις εκλογές της 8ης Μαΐου για την ανάδειξη νέου κυβερνήτη
H κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ © ΕPA Pool

Δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία η κυβερνήτρια του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, όπως ανακοίνωσε η ίδια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Δεν πρόκειται για αξιολόγηση της απόδοσής μου ή της απόδοσης της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ σε αυτή τη θητεία. Αυτό είναι ένα ερώτημα προσωπικής μου επιθυμίας και φιλοδοξίας», είπε η Λαμ απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν θα είναι υποψήφια για τις επερχόμενες εκλογές.

Επίσης, διευκρίνισε ότι η απόφασή της βασίζεται «εξ ολοκλήρου» σε οικογενειακούς της λόγους. Σημειώνεται πως η Λαμ είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους. «Αυτό έχω πει στην κυβέρνηση και έχουν εκφράσει κατανόηση», πρόσθεσε.

«Επομένως, επωφελούμαι αυτής της πρώτης ευκαιρίας να ενημερώσω το κοινό μέσω των μέσων ενημέρωσης ότι δεν θα συμμετάσχω στις επερχόμενες εκλογές για διευθύνοντα σύμβουλο», επεσήμανε.

Την ίδια ώρα, ο Τζον Λι δεύτερος στην ιεραρχία αξιωματούχος στο Χονγκ Κονγκ αναμένεται να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του προκειμένου να λάβει μέρος στον προεκλογικό αγώνα για την ανάδειξη νέου κυβερνήτη, όπως μετέδωσε η τηλεόραση TVB επικαλούμενη μία άγνωστη πηγή.

Ο 64χρονος Λι ήταν ένας αξιωματούχος για θέματα ασφάλειας στη διάρκεια των συχνά βίαιων διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας που έγιναν στο Χονγκ Κονγκ το 2019.

Οι εκλογές αναβλήθηκαν καθώς είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τις 27 Μαρτίου προκειμένου η κυβέρνηση να έχει αρκετό χρόνο για διαχειριστεί την πανδημία του κορονοϊού που έχει μολύνει περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους από το σύνολο των 7,4 εκατομμυρίων της πρώην βρετανικής αποικίας.

Από τότε που το Χονγκ Κονγκ επέστρεψε στην κινεζική διοίκηση το 1997 είχε τέσσερις κυβερνήτες, οι οποίοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν μεταξύ του οράματος για τη δημοκρατία που έχουν μερικοί από τους πολίτες της πόλης, αλλά και του οράματος διοίκησης των ηγετών του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ