Κοσμος

Διεθνή ΜΜΕ για Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, Τζωρτζίνα και κεταμίνη - Τι γράφουν

Η σύλληψη της 33χρονης μητέρας για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της με κεταμίνη

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διεθνή ΜΜΕ για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας στην Πάτρα και τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου
Διεθνή ΜΜΕ για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας στην Πάτρα και τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Στην Πάτρα και τη Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρονται διεθνή ΜΜΕ. Η σύλληψη της μητέρας για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας με κεταμίνη.

Διεθνή ΜΜΕ αναφέρονται στην πολύκροτη υπόθεση για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα και τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για παιδοκτονία. Η 33χρονη έχει συλληφθεί για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι χορήγησε κεταμίνη στο παιδί σε δόση που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού.

Δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail αναφέρει για τη Ρούλα Πισπιρίγκου: «33χρονη μητέρα κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της με κεταμίνη, ενώ οι θάνατοι των άλλων δύο κορών της σε διάστημα τριών ετών ερευνώνται στην Ελλάδα».

daily-mail-pispirigou.jpg

Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post και η ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC επιλέγουν τον τίτλο: «Ελληνίδα κατηγορείται για φόνο μετά τους θανάτους των τριών κορών της».

wp-pispirigou.jpg

abc-pispirigou.jpg

Το Reuters μετέδωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τη μητέρα, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της.

reuters-pispirigou.jpg

Υπενθυμίζεται στη ΓΑΔΑ πήγαν η αδελφή και η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, την ώρα που οι φάκελοι για τον θάνατο των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη ανοίγουν και πάλι.

Πάτρα παιδιά: Το διαβιβαστικό για τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Η κεταμίνη

Σύμφωνα με τη δικογραφία για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, την Τζωρτζίνα και την κεταμίνη, έγιναν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα. Μεταξύ άλλων επισημαίνεται:

  • Οι αστυνομικοί τονίζουν πως όταν η 9χρονη μεταφέρθηκε από το Ωνάσειο στο Παίδων η κατηγορούμενη, σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, ζήτησε από την εφημερεύουσα γιατρό να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο με την κόρη της.
  • Ο πατέρας της Τζωρτζίνας βρέθηκε στο νοσοκομείο το πρώτο βράδυ της νοσηλείας στο δωμάτιο του παιδιού ενώ όλες τις άλλες ημέρες ήταν μόνη της η μητέρα.
  • Η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί τα φάρμακα από τη γαστροστομία και γι' αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί.
  • Μέσα στο νοσοκομείο το παιδί παρουσίασε νέα επεισόδια και εξαιτίας αυτών, δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει την χορήγηση των φαρμάκων η μητέρα αλλά να το κάνει αποκλειστικά η νοσοκόμα.
  • Η μητέρα σύμφωνα με καταθέσεις, είχε ρωτήσει να μάθει αν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στο δωμάτιο αιτιολογώντας το ενδιαφέρον της για τον φόβο κλοπών καθώς άφηνε, όπως είπε, τα πράγματα της.

Δικογραφία για Πάτρα και νεκρά παιδιά: Πώς αντέδρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Στη δικογραφία επισημαίνεται ότι την κρίσιμη ημέρα, στις 29 Ιανουαρίου, λίγο πριν από τις 14.30, μία από τις νοσηλεύτριες είδε τη μητέρα να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή.

Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια, έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι ή κάτι άλλο.

Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο, ενημέρωσε τη γιατρό που εφημέρευε και σε λίγα δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού. Στη συνέχεια:

  1. Κατά την είσοδό τους στο θάλαμο, είδαν ότι το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοϊκό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν, ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει, όταν πέσουν οι σφυγμοί του παιδιού.
  2. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα 15:50 κατέληξε.
  3. Από την αξιολόγηση του υλικού οι αρχές καταλήγουν πως το επεισόδιο εξελίχθηκε ραγδαία και πως κανένας από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν χορήγησε στο παιδί κεταμίνη.

Στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας σημειώνεται επίσης ότι η μητέρα ήταν συνέχεια παρούσα και κοντά στο παιδί. Η Ρούλα Πισπιρίγκου απολογείται τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 μετά την προθεσμία που έλαβε.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ατάκα της για την Τζωρτζίνα και τα επεισόδια μία ημέρα πριν από τον θάνατο της 9χρονης

Στις 28 Ιανουαρίου μία ημέρα πριν το παιδί πεθάνει, η μητέρα φέρεται να είπε στους γιατρούς «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Στο διαβιβαστικο αναφέρεται ότι «τα λεγόμενα της κατηγορουμένης έκαναν αίσθηση στους γιατρούς γιατί από τα δεδομένα που είχαν, τίποτε δεν προμήνυε ένα μεγάλο επεισόδιο».

Τέλος, στη δικογραφία επισημαίνεται ότι «όταν εκδηλώθηκε το τελευταίο επεισόδιο η κατηγορούμενη ήταν ψύχραιμη κατά τη διάρκεια των απεγνωσμένων προσπαθειών των γιατρών να σώσουν το παιδί».

Ποινική δίωξη στην 33χρονη «μητέρα»: Η ουσία κεταμίνη ξεκλείδωσε την υπόθεση | 31/3/22 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ