Κοσμος

Γερμανία: Το Αμβούργο έγινε hotspot και λαμβάνει μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού

Μετά από απόφαση της τοπικής κυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γερμανία-Covid-19: Το Αμβούργο αυτοανακηρύχθηκε σε hotspot κορονοϊού και λαμβάνει εκ νέου μέτρα περιορισμού
Γερμανία-Κορωνοϊός © ΕPA Pool

Την ανακήρυξη του Αμβούργου σε "hotspot" κορονοϊού και την επαναφορά αυστηρότερων μέτρων περιορισμού αποφάσισε πριν από λίγη ώρα το τοπικό κοινοβούλιο.

Με την απόφαση του Κοινοβουλίου, έπειτα από εισήγηση της κυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και Πρασίνων και με τη στήριξη της Αριστεράς, το Αμβούργο γίνεται το πρώτο κρατίδιο που απορρίπτει την άρση των περιοριστικών μέτρων που αποφασίστηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από το ερχόμενο Σάββατο. Ενδεικτικά, σε αντίθεση με τα γειτονικά Σλέσβιγκ-Χολστάιν και Κάτω Σαξονία, το Αμβούργο θα διατηρήσει έως το τέλος Απριλίου την υποχρέωση για χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και καταστήματα λιανικής πώλησης.

Στην εισήγησή τους, τo SPD και οι Πράσινοι του Αμβούργου κάνουν λόγο για έναν «εξαιρετικά υψηλό και καθημερινά αυξανόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων», παρά το γεγονός ότι η περιοχή έχει τον δεύτερο χαμηλότερο δείκτη νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών.

Σύμφωνα με τις αλλαγές στη νομοθεσία περί προστασίας από λοιμώξεις, οι οποίες προωθήθηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρά τις αντιρρήσεις των κρατιδίων, προϋπόθεση για τη διατήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας αποτελεί ο «συγκεκριμένος κίνδυνος δυναμικής εξάπλωσης των κρουσμάτων».

Εκτός από τη διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους - συμπεριλαμβανομένων των σχολείων - στο Αμβούργο θα παραμείνει σε ισχύ ο κανόνας 2G+ για πρόσβαση σε κάποιους χώρους και εκδηλώσεις μόνο με όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως και προσκομίζουν επιπλέον αρνητικό τεστ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ