Κοσμος

Κόπηκε στον αέρα ομιλία του Πούτιν - Μιλούσε για την Κριμαία

Τι ανακοίνωσε το Κρεμλίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε ομιλία του για την Κριμαία λίγο πριν κοπεί στον αέρα
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε ομιλία του για την Κριμαία λίγο πριν κοπεί στον αέρα @KevinRothrock/Twitter

Ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν κόπηκε στον αέρα στη Ρωσία. Ο Ρώσος πρόεδρος μιλούσε για την Κριμαία και την προσάρτησή της.

Απρόσμενη εξέλιξη για τον Βλαντίμιρ Πούτιν και την ομιλία που έδωσε σήμερα Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 σε στάδιο στη Μόσχα για την Κριμαία και την προσάρτησή της στη Ρωσία το 2014.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ο Πούτιν μιλούσε για την Κριμαία στο κατάμεστο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας σε εκδήλωση για τα 8 χρόνια από την προσάρτησή της.

Κάποια στιγμή η ρωσική κρατική τηλεόραση έκοψε στον αέρα την ομιλία του Ρώσου προέδρου, αναμεταδίδοντας πλάνα με πατριωτικά τραγούδια που ακούγονταν στην εκδήλωση για την Κριμαία πριν ο Πούτιν βγει να μιλήσει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος ολοκλήρωσε την ομιλία του και έφυγε από τη σκηνή. Η εκδήλωση στη Μόσχα είχε τίτλο «Συναυλία για έναν κόσμο χωρίς ναζισμό». Στις 24 Φεβρουαρίου 2022 η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Ένας από τους ισχυρισμούς του Πούτιν για τη ρωσική εισβολή ήταν ότι η Μόσχα επιχειρεί να προχωρήσει σε «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας, προκειμένου να προστατεύσει τους Ρωσόφωνους πληθυσμούς στην περιοχή του Ντονμπάς (Ντόνετσκ και Λουχάνσκ) στην Ανατολική Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη απέρριψε τους ισχυρισμούς Πούτιν περί ναζισμού και κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ομιλία Πούτιν για την Κριμαία - Η στιγμή που κόβεται στον αέρα (βίντεο)

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η ομιλία του Πούτιν στο κατάμεστο στάδιο Λουζνικί της Μόσχας διεκόπη λόγω τεχνικού προβλήματος.

Ακολουθούν βίντεο που δείχνουν τη στιγμή που η ρωσική κρατική τηλεόραση κόβει στον αέρα την ομιλία του Ρώσου προέδρου.

Διεκόπη αιφνιδίως η μετάδοση της ομιλίας Πούτιν για την Κριμαία | 18/3/22 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ