Κοσμος

P&O Ferries: Ομαδικές απολύσεις μέσω zoom από εταιρεία φέρι μποτ

«Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα σας στη δουλειά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέλεχος της εταιρείας φέρι μποτ P&O Ferries ανακοινώνει μέσω zoom τις μαζικές απολύσεις
Στέλεχος της εταιρείας φέρι μποτ P&O Ferries ανακοινώνει μέσω zoom τις μαζικές απολύσεις © The Telegraph/YouTube

Εταιρεία φέρι μποτ στη Βρετανία απέλυσε μέσω zoom 800 εργαζομένους. Αντιδράσεις τον τρόπο που η P&O Ferries ανακοίνωσε τις μαζικές απολύσεις.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που δείχνει στέλεχος της P&O Ferries, εταιρείας με φέρι μποτ στη Βρετανία που εκτελεί δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ντοβέρ - Καλαί, να ανακοινώνει ομαδικές απολύσεις μέσω μαγνητοσκοπημένης βιντεοκλήσης.

Όλα έγιναν σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 το πρωί, όταν έγινε η ανακοίνωση για τις μαζικές απολύσεις στους 800 εργαζομένους της εταιρείας P&O Ferries.

Όπως ανακοινώθηκε, η βρετανική εταιρεία με τα φέρι μποτ σταμάτησε κάθε δραστηριότητα «για λίγες ημέρες», καλώντας μάλιστα τα πληρώματα στα πλοία της να επιστρέφουν στο Ντοβέρ και να δέσουν κάβους.

Στην ανακοίνωσή της ζητεί από τους επιβάτες να επιλέξουν δρομολόγια με φέρι μποτ άλλων εταιρειών. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε προβλήματα στη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση, με φορτηγά να σχηματίζουν ουρές, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «Telegraph».

Αντιδράσεις για τις μαζικές απολύσεις σε εταιρεία φέρι μποτ - Μέσω zoom το ηχογραφημένο μήνυμα

«Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα σας στη δουλειά» ανακοίνωσε το στέλεχος της εταιρείας P&O Ferries. Η απόλυση των 800 υπαλλήλων έχει άμεση ισχύ, όπως μετέδωσε το Reuters.

Το Reuters ανέφερε επίσης ότι το ηχογραφημένο μήνυμα έφθασε μέσω zoom στους εργαζομένους. Δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία προφορική ή γραπτή μέσω της P&O Ferries. Στην απόφασή της η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για μια «δύσκολη απόφαση», η οποία όμως είναι απαραίτητη για τη «βιωσιμότητα της επιχείρησης».

«Στη σημερινή της μορφή η P&O Ferries δεν είναι βιώσιμη. Είχαμε ζημίες 100 εκατ. στερλινών ετησίως, οι οποίες καλύφθηκαν από τη μητρική μας DP World. Aυτό δεν είναι βιώσιμο. Χωρίς τις αλλαγές που αποφασίσαμε, δεν θα υπήρχε μέλλον για την P&O Ferries» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 

Την ίδια στιγμή, πάντως, το εργατικό σωματείο RMT κατήγγειλε ότι οι μαζικές απολύσεις συνδέονται με την πρόθεση της εταιρείας να χαμηλώσει το εργατικό κόστος, προσλαμβάνοντας ξένους εργαζομένους με πολύ χαμηλότερους μισθούς.

"Your final day of employment is today": P&O Ferries lay off hundreds of staff in a video message

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ