Κοσμος

Ουκρανία: Μόσχα και Μινσκ «μαζί» απέναντι στις δυτικές κυρώσεις

Τι συμφώνησαν Πούτιν και Λουκασένκο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Μόσχα και Μινσκ «μαζί» απέναντι στις δυτικές κυρώσεις
Πούτιν - Λουκασένκο © EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μόσχα και Μινσκ συμφώνησαν να «αλληλοστηριχθούν» απέναντι στις δυτικές κυρώσεις.

Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας συμφώνησαν σήμερα ότι στο εγγύς μέλλον η Μόσχα θα εφοδιάσει τη μικρότερη γείτονά του με σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως μετέδωσε το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, οι πρόεδροι της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, συμφώνησαν επίσης, στη συνάντηση που είχαν στο Κρεμλίνο, να κάνουν κοινά βήματα για να αλληλοστηριχθούν απέναντι στις δυτικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των τιμών της ενέργειας. Το πρακτορείο δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις.

Η Λευκορωσία από την πλευρά της θα εφοδιάσει τη Ρωσία με σύγχρονη γεωργική τεχνολογία.

Ουκρανία: Το Κίεβο δεν αποκλείει να εισβάλει η Λευκορωσία απόψε

Νωρίτερα, το κρατικό Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών της Ουκρανίας προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να εξαπολύσει εισβολή στη χώρα η Λευκορωσία ακόμη και σήμερα, Παρασκευή, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο Λευκορώσος ομόλογός του, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, ο λευκορωσικός στρατός μπορεί να ξεκινήσει την εισβολή στις 21.00 της 11ης Μαρτίου», ανέφερε το Κέντρο αυτό, που υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και Πληροφοριών.

Προς το παρόν αυτή η προειδοποίηση δεν έχει επιβεβαιωθεί. 

Σημειώνεται ότι μερικές ώρες νωρίτερα, η Ουκρανία είπε ότι είδε ρωσικά αεροσκάφη να επιτίθενται σκόπιμα σε χωριό της Λευκορωσίας από τον ουκρανικό εναέριο χώρο για να δημιουργήσουν πρόσχημα εμπλοκής του Μινσκ στον πόλεμο.

Πόλεμος - Ουκρανία: Οι Ρώσοι συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς - Live

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ