Κοσμος

Πόλεμος Ουκρανία: Το Ερμιτάζ ζητάει πίσω δανεισμένα έργα τέχνης

Τα είχε δανείσει στην Ιταλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το εσωτερικό του μουσείου Ερμιτάζ
Το εσωτερικό του μουσείου Ερμιτάζ © Unsplash

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Ερμιτάζ ζητά την επιστροφή των έργων τέχνης που έχουν δοθεί ως δάνειο στην Ιταλία.

Τα έργα τέχνης που έχει δανείσει σε μουσεία της Ιταλίας ζήτησε το ρωσικό Ερμιτάζ να επιστραφούν πίσω στην Ρωσίa μέχρι το τέλος του μήνα. 

Μεταξύ άλλων, στα έργα που ζήτησε πίσω το μουσείο ανήκουν το γλυπτό «Έρως και Ψυχή» του Αντόνιο Κανόβα που εκτίθεται στο Gallerie d’Italia του Μιλάνου στο πλαίσιο συνεργασίας με το Ερμιτάζ, αλλά και ο πίνακας «Young Woman with Feather Hat» του Τιτσιάνο που εκτίθεται στο Παλάτσο Ρεάλε.

Ο διευθυντής του μουσείου, Μιχαήλ Πιοτρόφσκι επικοινώνησε μέσω επιστολής με τα δύο συνεργαζόμενα μουσεία και έκανε γνωστή την απόφαση που ελήφθη από το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας και αναγκαστικά «όλα τα εκπληκτικά αυτά δάνεια πρέπει να επιστραφούν από το εξωτερικό στη Ρωσία και το Ερμιτάζ, καθώς είναι ένα κρατικό μουσείο που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού».  

Όπως επισημαίνει η ιταλική εφημερίδα La Stampa, το μουσείο έχει επίσης ζητήσει την επιστροφή πίνακα «Young Woman» του Πικάσο από το Φοντατσιόνε Φέντι της Ρώμης, πίνακας που δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ πριν στην Ιταλία και ήταν προγραμματισμένο να εκτεθεί μέχρι τις 15 Μαΐου. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ