Κοσμος

Γαλλία: Πολύ πιθανή η ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε

«Δεν θα γίνει αύριο» ωστόσο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fmsefvnxiawa7j9.jpg
Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι υπογράφει την αίτηση ένταξης στην ΕΕ © ΕPA Pool

Ο Γάλλος Υπουργός υπεύθυνος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Κλεμάν Μπον δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ουκρανία μπορεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Kλεμάν Μπον δήλωσε ότι η Ουκρανία, μεταξύ άλλων χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, «πιθανώς» θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση «σε λίγα χρόνια».

«Είναι βαθιά πεποίθησή μου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σε λίγα χρόνια, δεν ξέρω πότε ακριβώς πιθανώς να επεκταθεί στην Ουκρανία, στη Μολδαβία, στη Γεωργία, ίσως και σε άλλες χώρες» είπε ο Μπον στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France Inter, μιλώντας ενόψει της συνάντησης των ηγετών της ΕΕ σήμερα και την Παρασκευή στις Βερσαλλίες, έξω από το Παρίσι. Η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ ωστόσο «δεν θα γίνει αύριο», πρόσθεσε.

8 χώρες καλούν τις Βρυξέλλες να ξεκινήσουν άμεσα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

Οι πρόεδροι οκτώ χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης κάλεσαν προ ημερών τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγήσουν αμέσως στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας και να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Πρόκειται για τις: Βουλγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Σλοβενία, Πολωνία.
«Εμείς, οι πρόεδροι των χωρών μελών της ΕΕ: της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Δημοκρατίας της Εσθονίας, της Δημοκρατίας της Λετονίας, της Δημοκρατίας της Λιθουανίας, της Δημοκρατίας της Πολωνίας, της Σλοβακικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, πιστεύουμε σθεναρά ότι η Ουκρανία δικαιούται να λάβει άμεση προοπτική ένταξης στην ΕΕ» αναφέρουν στην ανοιχτή επιστολή τους που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι σε δημόσια τοποθέτησή της η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ