Κοσμος

Μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο: Πέθανε τελικά ο ασθενής

Ο Ντέιβ Μπένετ έφυγε σε ηλίκια 57 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
xeirourgeio.jpg

Πέθανε ο ασθενής που υπεβλήθη σε μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Μέριλαντ στις ΗΠΑ.

Την τελευταία του πνοή άφησε ο ασθενής που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο. Δημοσίευμα στην αμερικανική εφημερίδα «The New York Times» αναφέρει ότι ο ασθενής πέθανε δύο μήνες μετά το χειρουργείο για τη μεταμόσχευση καρδιάς, στο οποίο υπεβλήθη.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν τελικά το σώμα του απέρριψε το όργανο χοίρου που του μεταμοσχεύθηκε.

Μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο - Ποιος ήταν ο ασθενής

Ο Ντέιβιντ Μπένετ ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο, που δέχτηκε καρδιακό μόσχευμα από γενετικά τροποποιημένο χοίρο. Ήταν 57 χρονών. Το χειρουργείο κράτησε 9 ώρες και οι γιατροί είχαν ανακοινώσει ότι η επέμβαση ήταν επιτυχημένη.

Μετά την επέμβαση παρέμεινε επί 45 ημέρες συνδεδεμένος σε μηχάνημα που βοηθούσε την κυκλοφορία του αίματος, πριν τελικά ληφθεί η απόφαση να αποσυνδεθεί, καθώς η πορεία της υγείας του ήταν καλύτερη. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ανέπνεε χωρίς τεχνητή υποστήριξη.

Οι γιατροί του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ είχαν ανακοινώσει μετά την επέμβαση ότι το σώμα του Μπένετ δεν απέρριψε την καρδιά αμέσως μετά τη μεταμόσχευση. «Η νέα καρδιά είναι ακόμα σαν ένας ροκ σταρ. Έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας» είχε δηλώσει ο Δρ Μπάρτλεϊ Γκρίφιθ, επικεφαλής της ομάδας που ολοκλήρωσε τη μεταμόσχευση στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ