Κοσμος

Ρωσία: Το Tik Tok μπλοκάρει την ανάρτηση βίντεο στη χώρα

Περιορισμένη πρόσβαση σε Twitter και Facebook

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tik tok
Tik Tok © Unsplash / Solen Feyissa

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί το Tik Tok μπλοκάρει την ανάρτηση βίντεο στη Ρωσία - Ο νόμος και οι αναρτήσεις στο Twitter.

Το TikTok ανακοίνωσε την Κυριακή (6/3) ότι αναστέλλει τη δυνατότητα ανάρτησης νέων βίντεο στην πλατφόρμα του από τη Ρωσία, εξαιτίας της νέας ρωσικής νομοθεσίας που ποινικοποιεί τη μετάδοση ειδήσεων που έχουν στόχο να «δυσφημούν» τον ρωσικό στρατό με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία.

«Λόγω του νέου νόμου για τις “ψευδείς ειδήσειςˮ δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναστείλουμε (…) την ανάρτηση νέου περιεχομένου (…) μέχρις ότου εξετάσουμε τις ενδεχόμενες επιπτώσεις του για την ασφάλεια» των εργαζομένων στο TikTok και των χρηστών του, εξήγησε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης με μια σειρά αναρτήσεών του στο Twitter.

Το TikTok δεν διευκρίνισε αν τα βίντεο που αναρτώνται από το εξωτερικό θα είναι διαθέσιμα για τους χρήστες της πλατφόρμας.

Η απόφαση αυτού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο διαθέτει περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως, έχει και μια διπλωματική διάσταση, καθώς το TikTok είναι θυγατρική της κινεζικής εταιρείας ByteDance. 

Η Κίνα διατηρεί στενές σχέσεις με τη Ρωσία και μέχρι στιγμής δεν έχει καταδικάσει την εισβολή στην Ουκρανία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Αυστραλία καλεί την Κίνα να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, εκτίμησε σήμερα ότι έχει έρθει «η ώρα της επιλογής» για την Κίνα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και κάλεσε το Πεκίνο να πάψει να στηρίζει πολιτικά και οικονομικά τη Μόσχα.

«Καμία χώρα εκτός από την Κίνα δεν θα μπορούσε να επηρεάσει περισσότερο αυτή τη στιγμή τη βίαιη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία», τόνισε ο Μόρισον μιλώντας στο Lowy Institute στο Σίδνεϊ.

«Η κρίση που πλήττει αυτή την περίοδο την Ευρώπη» αποτελεί «την ώρα της επιλογής» για την Κίνα, πρόσθεσε. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός έχει καλέσει το Πεκίνο να ασκήσει πίεση στη σύμμαχό του Ρωσία και να αποδείξει ότι είναι δεσμευμένο στην παγκόσμια ειρήνη και την αρχή της κυριαρχίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ, συναντήθηκαν στο Πεκίνο μερικές ημέρες πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επισφραγίζοντας μια φιλία «χωρίς όρια». Το Πεκίνο έχει αποφύγει να επικρίνει ανοικτά τον πόλεμο και έχει εκφράσει τη συμπάθειά του προς τη Ρωσία, ενώ έχει αρνηθεί να της επιβάλει κυρώσεις.

Ο Μόρισον κατηγόρησε την Κίνα ότι προσφέρει «οικονομική διάσωση» στη Ρωσία χαλαρώνοντας τους εμπορικούς περιορισμούς στις εισαγωγές ρωσικών σιτηρών. «Σήμερα μάλιστα ακούσαμε να μιλάνε στην Κίνα για ενδεχόμενη συμμετοχή (των ρωσικών τραπεζών) στο UnionPay προκειμένου να στηριχθεί το σύστημα πληρωμών στη Ρωσία», κατήγγειλε.

Ρωσικές τράπεζες ανακοίνωσαν χθες ότι εργάζονται για την έκδοση τραπεζικών καρτών του κινεζικού δικτύου UnionPay για να απαντήσουν στην απόφαση της Visa και της Mastercard να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ