Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διακόπτεται η απομάκρυνση αμάχων

Δεν τηρήθηκε η εκεχειρία, καταγγέλλουν οι Ουκρανοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Διακόπτεται η απομάκρυνση αμάχων
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΑΧΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ | ΦΩΤΟ: EPA/FILIP SINGER

Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος: Η απομάκρυνση αμάχων από την Μαριούπολης διακόπτεται λόγω μη τήρησης της εκεχειρίας, ανακοίνωσε το δημαρχείο.

Η απομάκρυνση αμάχων από την Μαριούπολη διακόπτεται λόγω μη τήρησης της εκεχειρίας από μέρους των Ρώσων, ανακοίνωσε το δημαρχείο της πόλης της Ουκρανίας.

Λίγο νωρίτερα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία κατήγγειλε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν τηρούν τη συμφωνηθείσα κατάπαυση του πυρός κατά μήκος όλης της διαδρομής απομάκρυνσης των αμάχων.

Ουκρανία: «Τα ρωσικά στρατεύματα δεν τηρούν τη συμφωνηθείσα κατάπαυση του πυρός»

Tο δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης προειδοποίησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν τηρούν τη συμφωνηθείσα εκεχειρία σε όλη τη διαδρομή του ανθρωπιστικού διαδρόμου. Όπως μεταφέρει ο Guardian, τοπικοί αξιωματούχοι λένε ότι «διεξάγονται μάχες» στην περιοχή Ζαπορίζια.

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης προσθέτει: «Διαπραγματευόμαστε με τη ρωσική πλευρά για να επιβεβαιώσουμε την κατάπαυση του πυρός σε όλη τη διαδρομή εκκένωσης».

Το δημοτικό συμβούλιο κάλεσε τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο λέγοντας ότι θα δώσει σύντομα νέες οδηγίες. Πριν από λίγο ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης, Σερχίι Ορλόφ, είπε στο BBC συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην πόλη, αλλά και κατά μήκος της συμφωνηθείσας διαδρομής εκκένωσης κοντά στην πόλη Ορικχίβ. «Δεν είναι ασφαλής η απομάκρυνση από αυτό τον δρόμο λόγω των μαχών», είπε.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας μιλά ήδη με Ρώσους αξιωματούχους για την παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, μεταδίδει το ΒΒC.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ