Κοσμος

Exxon Mobil: Απομακρύνει Αμερικανούς υπαλλήλους της από τη Ρωσία

Αποχωρεί το προσωπικό από εξέδρες άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διυλιστήριο της Exxon Mobil
Διυλιστήριο της Exxon Mobil © EPA

Η Exxon Mobil απομακρύνει από τη Ρωσία τους Αμερικανούς υπαλλήλους της που εργάζονται σε εγκαταστάσεις της, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η πετρελαϊκή εταιρεία Exxon Mobil ξεκίνησε να απομακρύνει τους Αμερικανούς υπαλλήλους της που εργάζονται στη Ρωσία, σύμφωνα με μια πηγή που έχει γνώση του θέματος.

Μεταξύ άλλων θα αποχωρήσει και προσωπικό που εργάζεται στις εξέδρες άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νήσο Σαχαλίνη, στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Πέρυσι η Exxon απασχολούσε περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους σε όλη τη Ρωσία. Μεταξύ άλλων διαθέτει γραφεία στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Γεκατερίνμπουργκ και το Γιούζνο-Σαχαλίνστ. Προς το παρόν είναι άγνωστος ο αριθμός των αλλοδαπών εργαζομένων της που έχουν απομακρυνθεί από τη Ρωσία, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και ολοένα και πιο σκληρές κυρώσεις ενεργοποιούνται από ΕΕ και ΗΠΑ.

Ένας εκπρόσωπος της Exxon δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι η BP φεύγει από τη ρωσική Rosneft λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, ενώ και η Shell βάζει τέλος σε κοινοπραξίες με την Gazprom και τον Nord Stream 2.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ