Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο με ανταλλαγή αιχμαλώτων

Μαίνεται ο πόλεμος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατεστραμμένο ρωσικό τανκ στην Ουκρανία - Ένθετη: Ένας από τους αιχμαλώτους, ο οποίος έγινε ανταλλαγή
Κατεστραμμένο ρωσικό τανκ στην Ουκρανία - Ένθετη: Ένας από τους αιχμαλώτους, ο οποίος έγινε ανταλλαγή @MkdefenceR/Twitter

Στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αιχμαλώτων στην επαρχία Σούμι. Ένας Ρώσος αξιωματικός για πέντε Ουκρανούς στρατιώτες. Το βίντεο.

Στην Ουκρανία, στη βορειοανατολική επαρχία Σούμι, έγινε ανταλλαγή αιχμαλώτων σήμερα Τρίτη (01.03). Όπως μετέδωσε το Reuters, ένας Ρώσος αξιωματικός και πέντε Ουκρανοί στρατιώτες απελευθερώθηκαν, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντμίτρο Ζιβίτσκιι.

Στο μήνυμά του στα social media γνωστοποίησε ακόμη ότι πρόκειται για την πρώτη ανταλλαγή αιχμαλώτων σε αυτήν την περιοχή, την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται.

Ο Ζιβίτσκιι ανήρτησε ένα βίντεο με έναν ξανθό άνδρα, ο οποίος έχει χειροπέδες. Ο Ρώσος αξιωματικός αναφέρει ότι γεννήθηκε το 1997 στη ρωσική πόλη Ομσκ. Ο Ουκρανός αξιωματούχος εξηγεί ότι ο Ρώσος αιχμάλωτος μεταφερόταν για ανταλλαγή με Ουκρανούς στρατιώτες. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να επαληθεύσει το περιεχόμενο του βίντεο.


Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική «λίμνη» πλέον η Αζοφική Θάλασσα

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει πλέον πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα, μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο το  ρωσικό πρακτορείο TASS.

Τα ρωσικά στρατεύματα και οι φιλορωσικές αυτονομιστικές δυνάμεις στην Ανατολική Ουκρανία ένωσαν τις δυνάμεις τους σήμερα Τρίτη (01.03) στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Νωρίτερα, ο Εντουαρντ Μπασούριν, διοικητής των αυτονομιστικών δυνάμεων στο φιλορωσικό έδαφος του Ντονέτσκ, δήλωσε ότι στόχος του είναι να περικυκλώσει «πλήρως» τη Μαριούπολη, μια πόλη-λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα, όπου ζουν μισό εκατομμύριο άνθρωποι, εκ των οποίων οι 120.000 είναι Έλληνες.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο RIA, ανακοίνωσε επίσης ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της αυτοαποκαλούμενης Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, έφθασαν στα σύνορα της περιοχής Ντονέτσκ και ενώθηκαν με τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στην Ουκρανία.

Η πόλη Βολνοβάχα, που απέχει μία ώρα οδικώς στα βόρεια της Μαριούπολης, «καταστράφηκε» σε μεγάλο βαθμό σήμερα, σύμφωνα με τον Πάβλο Κιριλένκο, τον Ουκρανό κυβερνήτη της περιοχής του Ντονέτσκ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ