Κοσμος

Ζεράρ Ντεπαρντιέ-Ουκρανία: Αφήστε τα όπλα και διαπραγματευτείτε

Ο Γάλλος ηθοποιός έχει ρωσικό διαβατήριο από το 2013

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γάλλος ηθοποιός, Ζεράρ Ντεπαρντιέ
Ζεράρ Ντεπαρντιέ © EPA / FRANCK ROBICHON

Ζεράρ Ντεπαρντιέ για την Ουκρανία: Ζητά από τις εμπόλεμες πλευρές να αφήσουν τα όπλα και να διαπραγματευτούν - Τι είχε πει για τη Ρωσία.

Ο Γάλλος ηθοποιός, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, απευθύνει έκκληση σε Ρωσία και Ουκρανία να αφήσουν τα όπλα και να διαπραγματευτούν για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, που έχει στερήσει τη ζωή σε εκατοντάδες αμάχους.  

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ σε δήλωση που έκανε σήμερα προς το Γαλλικό Πρακτορείο κατά την έκτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία σημείωσε: «Η Ρωσία και η Ουκρανία ήταν πάντα δύο αδελφές χώρες. Είμαι εναντίον αυτού του αδελφοκτόνου πολέμου. Λέω “κατεβάστε τα όπλα και διαπραγματευθείτεˮ». 

Ο Γάλλος ηθοποιός, που διαθέτει εκτός από τη γαλλική και τη ρωσική υπηκοότητα, τηλεφώνησε στο AFP προκειμένου να κάνει τη δήλωση αυτή. Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είχε αποκτήσει ρωσικό διαβατήριο τον Ιανουάριο του 2013 εν μέσω μιας αντιπαράθεσης για τη δημοσιονομική πολιτική του τότε προέδρου Φρανσουά Ολάντ. «Θεωρώ πως είναι φυσιολογικό να πληρώνουμε, αλλά όχι στους ηλίθιους που νομίζουν πως κάνουν το καλό», δήλωνε το 2014 στην εβδομαδιαία εφημερίδα Le Point.

Από τότε ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ δεν σταματούσε να εκθειάζει τη νέα του πατρίδα, τη Ρωσία, μια «μεγάλη δημοκρατία», και να πλέκει το εγκώμιο του Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο μάλιστα συνέκρινε με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β'.

Όταν ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έγινε Ρώσος - Οι δηλώσεις για την Ουκρανία

«Ο Πούτιν μου έστειλε ήδη ένα διαβατήριο» είχε πει ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ το 2013, ενώ τα έπινε με μερικούς φίλους του στο γκουρμέ εστιατόριό του σε σικ γειτονιά του Παρισιού. Όλοι θεώρησαν ότι μιλούσε το κρασί και ο θυμός του, μετά την αυστηρή για το άτομό του κριτική του Γάλλου πρωθυπουργού, που τον εξώθησε να δηλώσει ότι θα παρέδιδε το γαλλικό του διαβατήριο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υλοποίησε πριν από 9 χρόνια την πρόσκληση που είχε κάνει στον Ντεπαρντιέ στις 20 Δεκεμβρίου του 2013.

Το 2015 ερωτηθείς με την κατάσταση στην Ουκρανία είπε: «Είμαι όπως όλος ο κόσμος, σοκαρισμένος. Γνώριζα πολύ καλά τον Βίκτορ Γιούσενκο (σ.σ πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας) και λατρεύω τον ουκρανικό λαό, όμως οι συρράξεις δεν είναι δική μου δουλειά. Γνωρίζω ότι εάν η Κριμαία ήταν αμερικανική θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Σκεφτείτε το» τόνισε ο Ντεπαρντιέ.

«Λατρεύω την Ουκρανία, την επισκεπτόμουν συχνά με τον Βίκτορ Γιούσενκο, και το βλέπω ακόμα ότι εκείνος δεν ήθελε ποτέ την εξουσία» προσέθεσε: «Υπάρχουν τόσες εθνότητες στη Ρωσία, τόσα πράγματα, δεν ισχυρίζομαι ότι τα γνωρίσω ούτε θα γίνω ο εκπρόσωπος Τύπου για το τι γίνεται. Δεν αγαπώ τον πόλεμο, δεν αγαπώ τις συγκρούσεις, καθώς προκαλούν τον θάνατο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ