Κοσμος

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας με καλάσνικοφ on camera

«Αυτό είναι όλο. Δεν έχουμε βαρύ πυροβολικό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, επικεφαλής μιας εθελοντικής πολιτοφυλακής
O πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο © EPA Pool

O πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο εμφανίστηκε on camera με ένα καλάσνικοφ λέγοντας ότι αυτά έχει για να αμυνθεί απέναντι στη Ρωσία.

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, επικεφαλής μιας εθελοντικής πολιτοφυλακής που φέρεται να υπερασπίζεται το Κίεβο, δείχνει τα όπλα με τα οποία σκοπεύει να αμυνθεί απέναντι στον ρωσικό στρατό: ένα μικρό Καλάσνικοφ (το οποίο δείχνει στην κάμερα) και δύο πολυβόλα. «Αυτό είναι όλο. Δεν έχουμε βαρύ πυροβολικό, δεν έχουμε άρματα μάχης, ξεκινήσαμε (αυτή την περιπολία) μόλις πριν από δύο ημέρες».


Ο Ποροσένκο διετέλεσε πρόεδρος από το 2014, όταν κέρδισε με ποσοστό περίπου 55%, μέχρι το 2019 που υπέστη συντριπτική ήττα με ποσοστό 73,22% από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε βάρος του Ποροσένκο διεξάγεται έρευνα για προδοσία σε σχέση με τη χρηματοδότηση υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών μαχητών μέσω παράνομων πωλήσεων άνθρακα στο διάστημα που ήταν στην εξουσία, το 2014-15. Ηλικίας 56 ετών, ο Ποροσένκο είναι ο κύριος αντίπαλος του σημερινού προέδρου και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ουκρανίας. Οι αρχές υποπτεύονται ότι στη διάρκεια της προεδρίας του διατηρούσε εμπορικές σχέσεις με φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, κάτι που θα αποτελούσε πράξη «εσχάτης προδοσίας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ