Κοσμος

Ρωσία - Ουκρανία: Είχε μαγνητοσκοπήσει ο Πούτιν την ανακοίνωση;

Τι αποκαλύπτουν τα metadata

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία - Ουκρανία: Είχε μαγνητοσκοπήσει ο Πούτιν την ανακοίνωση για την εισβολή;
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν © ALEKSEY NIKOLSKYI / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL / EPA

Ρωσία - Ουκρανία: Είχε μαγνητοσκοπήσει ο Πούτιν την ανακοίνωση για την εισβολή;

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με το Κίεβο να ανακοινώνει ήδη 50 νεκρούς από τους βομβαρδισμούς. Την ίδια ώρα, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν πιθανότατα είχε προ-καταγράψει την κήρυξη του πολέμου ήδη από τη Δευτέρα.

Η ρωσική εφημερίδα, Novaya Gazeta, διαπίστωσε ότι τα metadata (μεταδεδομένα) από το μαγνητοσκοπημένο υλικό που ανέβηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου δημιουργήθηκαν στις 7 το απόγευμα της 21ης ​​Φεβρουαρίου, σχεδόν τρεις ημέρες πριν ο Πούτιν ανακοινώσει την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης σήμερα το πρωί (24/2).

Παράλληλα, σημειώνεται ότι τη στιγμή που ανακοίνωσε την αναγνώριση των αυτονομιστικών εδαφών στην ανατολική Ουκρανία τη Δευτέρα και την ώρα που κήρυξε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης φοράει την ίδια γραβάτα και κάθεται στο ίδιο γραφείο, σύμφωνα με τον Guardian.

Το Κρεμλίνο και οι σύμμαχοί του έχουν ήδη «συλληφθεί» για προκαταγραφή άλλων γεγονότων που υποτίθεται ότι μεταδόθηκαν ζωντανά, όπως η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Κρεμλίνου ή ανακοινώσεις για εκκενώσεις από τα εδάφη του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.

Όπως σχολιάζει ο Guardian, αν αληθεύει ότι έγινε προκαταγραφή της κήρυξης πολέμου από τον Πούτιν, αυτό θα έδειχνε ότι το Κρεμλίνο δεν πήρε ποτέ στα σοβαρά τη διπλωματική οδό και πάντα ετοιμαζόταν να εξαπολύσει μια εισβολή στην Ουκρανία.

Πόλμεος στην Ουκρανία: Η στιγμή που ο Πούτιν ανακοινώνει την εισβολή


Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική εισβολή - Live όλες οι εξελίξεις

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ