Κοσμος

Η στιγμή που ο Πούτιν ξεφτιλίζει τον Ρώσο αρχικατάσκοπο (βίντεο)

«Μίλα ξεκάθαρα Σεργκέι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έφερε σε δύσκολη θέση τον Ρώσο αρχικατάσκοπο Σεργκέι Ναρίσκιν
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έφερε σε δύσκολη θέση τον Ρώσο αρχικατάσκοπο Σεργκέι Ναρίσκιν © YouTube/BBC

Ο Πούτιν ζήτησε εξηγήσεις από τον Ρώσο αρχικατάσκοπο Σεργκέι Ναρίσκιν για Ντόνετσκ και Λουχάνσκ στην Ανατολική Ουκρανία, κάνοντάς τον να τραυλίζει. Το βίντεο.

Έξαλλος έγινε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση για την Ανατολική Ουκρανία και την αναγνώριση Ντόνετσκ και Λουχάνσκ. Ο Ρώσος πρόεδρος «στρίμωξε» άγρια τον επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας Σεργκέι Ναρίσκιν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με ανώτατους αξιωματούχους ασφαλείας της Ρωσίας για την κρίση με την Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών είχε ανέβει στο βήμα, με τον Πούτιν να ζητά επίμονα διευκρινίσεις. Ο Ρώσος αρχικατάσκοπος Ναρίσκιν άρχισε να τραυλίζει.

«Με την πρόταση του Νικολάι Πλατόνοβιτς, θα μπορούσαμε να δώσουμε, πως να το πω, στους δυτικούς μας εταίρους μια τελευταία ευκαιρία. Να τους δώσουμε μια επιλογή, σε μικρό χρονικό ορίζοντα, να πιέσουν το Κίεβο να επιλέξει την ειρήνη και να εφαρμόσει τη συμφωνία του Μινσκ» τόνισε ο Ρώσος αρχικατάσκοπος. Και πρόσθεσε: «Στη χειρότερη περίπτωση, πρέπει να πάρουμε την απόφαση για την οποία συζητάμε σήμερα».

Η παρέμβαση Πούτιν για Ντόνετσκ και Λουχάνσκ που έκανε τον Ρώσο αρχικατάσκοπο να χάσει τα λόγια του

Εκείνη τη στιγμή ο Βλαντίμιρ Πούτιν τον διέκοψε, ζητώντας του να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Στη χειρότερη περίπτωση, θα πρέπει να πάρουμε την απόφαση που συζητάμε σήμερα. Τι σημαίνει αυτό, τι σημαίνει "στη χειρότερη περίπτωση"; Προτείνεις να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις, ή να αναγνωρίσουμε την κυριαρχία;».

Η αμηχανία του Ναρίσκιν ήταν έντονη. Με το επίμονο βλέμμα του Πούτιν καρφωμένο πάνω του ο Ρώσος αρχικατάσκοπος δεν ήξερε τι να απαντήσει και άρχισε να τραυλίζει.

Ο διάλογος του Πούτιν με τον Ρώσο αρχικατάσκοπο Ναρίσκιν για την Ανατολική Ουκρανία

Πούτιν: «Μίλα, μίλα, μίλα ξεκάθαρα».
Ναρίσκιν: «Θα στηρίξω την πρόταση αναγνώρισης»
Πούτιν: «Θα στηρίξεις ή στηρίζεις; Μίλα ξεκάθαρα, Σεργκέι»
Ναρίσκιν: «Στηρίζω την πρόταση».
Πούτιν: «Πες, ναι ή όχι;».
Ναρίσκιν: «Στηρίζω την πρόταση για την είσοδο Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ στη Ρωσική Ομοσπονδία».
Πούτιν: «Μόνο που... δεν μιλάμε γι' αυτό τώρα. Δεν συζητάμε γι' αυτό. Συζητάμε για το εάν θα αναγνωρίσουμε την ανεξαρτησία τους ή όχι».
Ναρίσκιν: «Ναι. Υποστηρίζω την πρόταση για την ανεξαρτησία τους».
Πούτιν: «Καλώς. Τώρα μπορείς να καθίσεις, σε παρακαλώ. Σε ευχαριστώ».

'Speak directly!': Putin has tense exchange with his chief spy

Το επεισόδιο ανάμεσα στον Πούτιν και τον Ρώσο κατάσκοπο σε συνάντηση για το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ