Κοσμος

Πλημμύρες στη Βραζιλία: Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες (βίντεο)

«Κατέβηκε» το βουνό και έθαψε σπίτια στην Πετρόπολις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλημμύρες στη Βραζιλία: Διασώστης απομακρύνει σκύλο στην πόλη Πετρόπολις
Πλημμύρες στη Βραζιλία: Διασώστης απομακρύνει σκύλο στην πόλη Πετρόπολις © EPA/Antonio Lacerda

Στη Βραζιλία η Πετρόπολις θάφτηκε στις λάσπες και τους βράχους. Στους 176 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες και τις κατολισθήσεις.

Στη Βραζιλία οι νεκροί  από τις φονικές πλημμύρες στην πόλη Πετρόπολις έφθασαν τους 176, όπως ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα (21.02) από τις αρχές στην πολιτεία Ρίο ντε Τζανέιρο.

Περισσότεροι από 110 είναι οι αγνοούμενοι. Ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν τα πάντα σε κεντρικούς δρόμους και σοκάκια στην πόλη Πετρόπολις στη Βραζιλία, την ώρα που το βουνό «κατέβηκε», θάβοντας σπίτια.

Πριν από τις καταστροφικές κατολισθήσεις και τις φονικές πλημμύρες είχαν προηγηθεί καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις. Μόνο σε ένα 24ωρο έπεσε ο μέσος όρος βροχής για τον μήνα Φεβρουάριο.

MAJOR Floods & Landslides Hit Petrópolis, Brazil - Feb. 15, 2022 chuva em Petrópolis

Πλημμύρες στη Βραζιλία: Μάχη με τον χρόνο για τους αγνοούμενους στην Πετρόπολις

«Ζω σε αυτήν την περιοχή εδώ και 16 χρόνια. Έχασα την 83χρονη μητέρα μου, έναν 11χρονο ανιψιό μου και μια 13χρονη ανιψιά μου που είναι ακόμα θαμμένη στα χαλάσματα. Ζω έναν εφιάλτη, δεν έχω πού να πάω» δήλωσε η 62χρονη Ίνα Ματσάντο, κάτοικος της Πετρόπολις.

Η βροχόπτωση της περασμένης Τρίτης ήταν η σφοδρότερη που έχει καταγραφεί από το 1932 στην Πετρόπολις, μια τουριστική πόλη σε ορεινή περιοχή της πολιτείας του Ρίο ντε Ζανέιρο, που είναι γνωστή ως «Αυτοκρατορική Πόλη», καθώς ήταν ο θερινός προορισμός των Βραζιλιάνων γαλαζοαίματων τον 19ο αιώνα.

Dramatic footage shows moment deadly Brazil mudslide started

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ