Κοσμος

Έκπληξη στη Γαλλία: Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ στήριξε τον Μελανσόν

Ήταν αντίπαλος του Σαρκοζί για την προεδρία το 2007

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαλλία: Στήριξη-έκπληξη της Σεγκολέν Ρουαγιάλ στον Μελανσόν
H Σεγκολέν Ρουαγιάλ © ΕPA Pool

Η πρώην υποψήφια των σοσιαλδημοκρατών για την προεδρία της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ στήριξε τον αριστερό υποψήφιο Ζαν Λικ Μελανσόν.

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ πρώην υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας με τους σοσιαλδημοκράτες και πρώην σύζυγος του πρώην Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ έκανε την έκπληξη ανακοινώνοντας ότι στηρίζει τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν υποψήφιο με το Αριστερό Κόμμα, La France Insoumise (Η Επαναστατημένη Γαλλία).

«Είναι αυτός που κάνει την καλύτερη καμπάνια. Στρογγυλοποιεί τις γωνίες για το τι θα μπορούσε να τον δυσαρεστήσει. Είναι σε θέση να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις. Έχει δομημένο λόγο, καλλιεργείται. Έχει εμπειρία στην προεδρική εκστρατεία. Ξέρει να δέχεται επιθέσεις. Είναι ο πιο δυνατός», διαβεβαίωσε μιλώντας στο BFM-TV. «Εάν η αριστερά θέλει να είναι στον δεύτερο γύρο, οι ηγέτες πρέπει να ενωθούν, κοιτάζοντας τι μας φέρνει κοντά και όχι τι μας χωρίζει», πρόσθεσε η κ. Ρουαγιάλ.

«Δεν ξέρω αν είναι η σωστή πυξίδα η Σεγκολέν Ρουαγιάλ», απάντησε ο πρώτος γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), Ολιβιέ Φορ, το πρωί της Πέμπτης. «Πριν από λίγες μέρες, είπε ότι μπορούσε να υποστηρίξει την υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων Βαλερί Πεκρές. Πριν από πέντε χρόνια, υποστήριξε τον Εμανουέλ Μακρόν στον πρώτο γύρο. Πριν από τρία χρόνια, ήθελε να ηγηθεί μιας λίστας για τους Ευρωπαίους με τον υποψήφιο των Οικολόγων, Γιανίκ Ζαντό», υπογράμμισε ο Φορ.

Yπενθυμίζεται ότι στα αριστερά υποψηφιότητες, εκτός του Μελανσόν, ενόψει των γαλλικών εκλογών έχουν ανακοινώσει η Αν Ινταλγκό, δήμαρχος Παρισιού αλλά και η πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά. Η μεν πρώτη συγκεντρώνει περίπου 2-3%, η Τομπιρά 3-4% ενώ ο Μελανσόν 11% σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. 

Με πληροφορίες από Le Monde

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ