Κοσμος

12 εκατ. λίρες έδωσε η Ελισάβετ για να σωθεί ο Πρίγκιπας Άντριου

Σύμφωνα με την Telegraph

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18_33.jpg
Πρίγκιπας Άντριου και Βασίλισσα Ελισάβετ © Getty Images/Ideal Image

Βασίλισσα Ελισάβετ: Θα συμβάλλει με 12 εκατομμύρια λίρες στον διακανονισμό που έκανε ο Πρίγκιπας Άντριου με την Βιρτζίνια Τζιούφρι.

Η βασίλισσα θα χρηματοδοτήσει τον διακανονισμό προκειμένου να επιτρέψει σε ολόκληρη τη βασιλική οικογένεια να βάλει μια τελεία στην υπόθεση που είχε απειλήσει να επισκιάσει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο έτος. 

Οι διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση θεωρείται ότι διήρκεσαν για τουλάχιστον 10 ημέρες και η συμφωνία ορίστηκε το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την Telegraph. Οι όροι του οικονομικού διακανονισμού των δύο πλευρών δεν αποκαλύφθηκαν πάντως. Σύμφωνα ωστόσο με το δικαστικό έγγραφο, ο πρίγκιπας Άντριου θα κάνει μια «σημαντική δωρεά» στη φιλανθρωπική οργάνωση στήριξης των θυμάτων σεξουαλικής βίας, επικεφαλής της οποίας είναι η Τζιούφρι.

«Ο πρίγκιπας Άντριου ουδέποτε σκόπευε να συκοφαντήσει τον χαρακτήρα της κας Τζιούφρι και αποδέχεται ότι εκείνη υπέφερε τόσο ως θύμα κακοποίησης όσο και ως αποτέλεσμα άδικων δημοσίων επιθέσεων», αναφέρεται στο έγγραφο. «Ο πρίγκιπας Άντριου μετανιώνει για τη σχέση του με τον Επστάιν και χαιρετίζει το θάρρος της κας Τζιούφρι και άλλων διασωθέντων που όρθωσαν το ανάστημά τους για τους ίδιους και για τους άλλους. Δεσμεύεται να δείξει τη μετάνοιά του για τη σχέση του με τον Επστάιν, στηρίζοντας τον αγώνα κατά της διακίνησης ανθρώπων και στηρίζοντας τα θύματα», προστίθεται στο κείμενο αυτό.

Ο 61χρονος πρίγκιπας, δευτερότοκος γιος της 95χρονης βασίλισσας Ελισάβετ, αρνείται τις κατηγορίες της Τζιούφρι ότι την ανάγκασε να κάνει σεξ πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες στο σπίτι στο Λονδίνο της πρώην συντρόφου του Τζέφρι Επστάιν, Γκιλέν Μάξγουελ και ότι την κακοποίησε σε δύο ιδιοκτησίες του χρηματιστή.

H Τζιούφρι είχε έρθει πάντως σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον Επσταϊν ο οποίος της απέφερε το ποσό των 500.000 δολαρίων. 

Ο πρίγκιπας Άντριου είχε διαψεύσει «κατηγορηματικά» τις κατηγορίες αυτές το Νοέμβριο του 2019 σε μία συνέντευξή του στο BBC, η οποία είχε θεωρηθεί καταστροφική. Είχε κυρίως εκφράσει αμφιβολίες για την αυθεντικότητα μιας πολυδημοσιευμένης φωτογραφίας που τον εικονίζει με την Βικτόρια Τζιούφρι. 

Ο βιογράφος της βασιλικής οικογένειας, Φιλ Ντάμπιερ, δήλωσε ότι προκειμένου να περισώσει το κύρος της οικογένειας, τη χρονιά του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της μητέρας του, δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο παρά να εξαγοράσει τη σιωπή της Τζιούφρι. 

Εξάλλου δημοσίευμα του Independent τον Οκτώβριο ανέφερε ότι, η βασίλισσα έχει ήδη ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια για την υπεράσπιση του γιου της. Η ίδια «χρηματοδότησε» μία εκστρατεία υπεράσπισης για τον πρίγκιπα Άντριου από το 2020, όταν έγινε για πρώτη φορά γνωστή η καταγγελία εναντίον του. Ο νομικός σύμβουλος Άντριου Μπρέτλερ, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του, λαμβάνει περίπου 2.750 δολάρια την ώρα. Το συνολικό ποσό, που θα έχει λάβει ως και το τέλος της δίκης υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 23 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ