Κοσμος

Healing Trees: Ένα δέντρο φυτεύεται για κάθε θύμα του Covid

Από ένα ίδρυμα στην Κόστα Ρίκα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δεντροφύτευση
Δεντροφύτευση © Unsplash

Ένα ίδρυμα στην Κόστα Ρίκα θέλει να φυτέψει έξι εκατομμύρια δέντρα στη μνήμη των νεκρών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ένα ίδρυμα της Κόστα Ρίκα ανέλαβε να φυτέψει περίπου 6 εκατομμύρια δέντρα παγκοσμίως στη μνήμη των θυμάτων του κορωνοϊού.

“Αυτό το δέντρο θα μεγαλώσει πολύ. Θα είναι δυνατό σαν τον μπαμπά μου. Θα μας τον θυμίζει”, δήλωσε η 37χρονη Σίλβια Λόμπι που πήγε με τη μητέρα της σε μια φάρμα στην Εσπάρσα στην επαρχία Πουνταρένας για να φυτέψει ένα δέντρο στη μνήμη του πατέρα της, που πέθανε από covid-19 πέρυσι τον Μάιο.

Η κίνηση της Λόμπι εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας με την ονομασία “Healing Trees” (Δέντρα επούλωσης), που ξεκίνησε από την Κόστα Ρίκα και το ίδρυμα San Ramon Carbono Neutral και η οποία αναμένεται να κορυφωθεί στις 4 και 5 Μαΐου με δενδροφυτεύσεις σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ιδρύματος, τον Χοσέ Σάγκλουλ.

Για τη Λόμπο, η δενδροφύτευση αυτή έχει στόχο “να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της πανδημίας. Κυριολεκτικά να προσφέρει οξυγόνο στον πλανήτη. Κάθε δέντρο στον κόσμο θα μεγαλώσει με την αγάπη του ανθρώπου που το φύτεψε”, εξήγησε.

“Κι εγώ έχασα στενά μου πρόσωπα”, σημείωσε ο Σάγκλουλ. “Με αυτό τον τρόπο τους τιμάμε διότι τα δέντρα προσφέρουν ζωή”.

“Ο ιός αυτός δεν κάνει διακρίσεις”, υπογράμμισε. “Ήρθε για να μας θυμίσει ότι ανήκουμε όλοι στην ίδια οικογένεια και για αυτό τον λόγο οργανώσεις και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στην πρωτοβουλία μας”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μη κυβερνητικές οργανώσεις από την Αφρική, την Ασία, τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική συμμετέχουν στην πρωτοβουλία. Μεταξύ αυτών η Better World Cameroon θα φυτέψει 100.000 οπωροφόρα δέντρα σε χωριά του Καμερούν τα οποία θα αποτελέσουν και πηγή τροφίμων και εμπορίου για τους κατοίκους.

Το ίδρυμα έχει επίσης τη στήριξη προσωπικοτήτων όπως ο Αμερικανός Στιβ Κερ, προπονητής της ομάδας του ΝΒΑ Warriors, αλλά και του Κολομβιανού τραγουδιστή Fonseca.

Επισήμως από την πανδημία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 5.813.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο από το τέλος Δεκεμβρίου 2019. Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι, λαμβάνοντας υπόψη την υπερβάλλουσα θνητότητα που συνδέεται έμμεσα ή άμεσα με την covid-19, οι νεκροί από την πανδημία μπορεί να είναι δύο ή τρεις φορές περισσότεροι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ