Κοσμος

Κίνα: Mια ακόμα πόλη εκατομμυρίων κατοίκων σε καραντίνα

Το Πεκίνο συνεχίζει την πολιτική μηδενικών κρουσμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απολύμανση για κορωνοϊό στην πόλη Τιαντζίν της Κίνας © EPA
Απολύμανση για κορωνοϊό στην πόλη Τιαντζίν της Κίνας © EPA

Σε καραντίνα τέθηκαν 3,5 εκατ. κάτοικοι της πόλης Μπάισε στη νότια Κίνα, μετά από τον εντοπισμό μερικών δεκάδων κρουσμάτων Covid-19.

Η πόλη Μπάισε, που βρίσκεται μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Βιετνάμ, ανακοίνωσε χθες 44 εγχώρια κρούσματα κορωνοϊού, αλλά και έναν αριθμό «εισαγόμενων» μολύνσεων. Αμέσως οι κάτοικοι άρχισαν να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ.

Η Κίνα ακολουθεί από την αρχή της πανδημίας πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στην Covid-19. Αν και ο αριθμός των νέων μολύνσεων είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με άλλες χώρες παγκοσμίως, αυτή την περίοδο οι κινεζικές αρχές είναι ακόμη πιο προσεκτικές καθώς διεξάγονται στη χώρα οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Συνολικά η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα 79 εγχώρια κρούσματα covid-19 και 34 εισαγόμενα, ωστόσο τα στοιχεία αυτά αμφισβητούνται καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας. 

Στις αρχές Ιανουαρίου το Πεκίνο είχε θέσει σε lockdown τις πόλεις Ανιάγνκ, Σιάν και Γιουτσού όλες με πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου. Στη Σιάν, μια πόλη στο βόρειο τμήμα της Κίνας, 13 εκατομμύρια κάτοικοι τέθηκαν για τρεις εβδομάδες υπό καθεστώς lockdown, ένα μέτρο που ελήφθη μετά την εμφάνιση δεκάδων κρουσμάτων στα τέλη Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν τα Χριστούγεννα, το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ (HKU) ανέφερε ότι ακόμη και τρεις δόσεις του κινεζικού δραστικού συστατικού Coronavac από τον κατασκευαστή Sinovac δεν παρήγαγαν αρκετά αντισώματα για την προστασία από την Όμικρον.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ