Τεχνολογια - Επιστημη

Apple: Έδωσε 100.000$ σε φοιτητή γιατί βρήκε κενό ασφαλείας

Στο πρόγραμμα περιήγησης του Safari και στο iCloud

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Apple
Apple © Unsplash

Φοιτητής πήρε το ποσό των 100.500 δολαρίων από την Apple αφού εντόπισε κενό ασφαλείας στο πρόγραμμα περιήγησης του Safari και στο iCloud.

Το ποσό των 100.500$ έδωσε η Apple στον Ράιαν Πίκρεν, έναν Αμερικανό φοιτητή, ο οποίος εντόπισε ένα κενό ασφαλείας στο πρόγραμμα περιήγησης του Safari και στο iCloud.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Πίκρεν, το κενό ασφαλείας παρέχει στον πιθανό εισβολέα πλήρη σύνδεση σε όλους τους λογαριασμούς χρηστών, πρόσβαση σε συστήματα πληρωμών, καθώς και στις άδειες χρήσης της κάμερας, του μικροφώνου και του γενικότερου περιεχομένου της οθόνης.

Και το μοναδικό προαπαιτούμενο για να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά είναι να κατεβάσει και να ανοίξει ένα συγκεκριμένο αρχείο. Σύμφωνα με τον Πίκρεν, η Apple δεν θεώρησε ρεαλιστικό το προαναφερθέν σενάριο hacking όταν εφάρμοσε για πρώτη φορά αυτούς τους τύπους αρχείων στο πρόγραμμα περιήγησης του Safari.

Τέλος, όπως αναφέρει το Apple Insider, ο ίδιος φοιτητής είχε είχε εντοπίσει προηγουμένως μια ευπάθεια στην κάμερα του iPhone και του Mac.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ