Κοσμος

Πρεσβεία ΗΠΑ προς πολίτες της: «Φύγετε από την Oυκρανία»

Η κατάσταση ασφαλείας «μπορεί να επιδεινωθεί ανά πάσα στιγμή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Aμερικανική Πρεσβεία Κίεβο
Aμερικανική Πρεσβεία-Κίεβο © Sergey Safiulin/ΕPA Pool

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία προέτρεψε τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναχωρήσουν άμεσα από τη χώρα.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία προέτρεψε τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναχωρήσουν άμεσα από τη χώρα, σημειώνοντας ότι η κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία είναι «απρόβλεπτη λόγω της αυξημένης απειλής της ρωσικής στρατιωτικής δράσης».

Η κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία «μπορεί να επιδεινωθεί ανά πάσα στιγμή», ανέφερε η πρεσβεία στον ιστότοπό της.

Χθες άλλωστε, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προέτρεψε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι απέναντι στην απειλή μιας ρωσικής επίθεσης, σημειώνοντας ότι είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία για να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση μεταξύ του ιδίου και των ηγετών της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Στο διάγγελμά του, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Ζελένσκι είπε ότι αποχώρηση υπαλλήλων δυτικών πρεσβειών από το Κίεβο δεν σημαίνει ότι μια στρατιωτική κλιμάκωση με τη Ρωσία είναι αναπόφευκτη.

«Δεν βλέπουμε τα πράγματα ρόδινα, δεν έχουμε παιδιάστικες ψευδαισθήσεις, δεν είναι όλα απλά… Αλλά υπάρχει ελπίδα», είπε ο Ζελένσκι. «Προστατεύστε το σώμα σας από ιούς, τον εγκέφαλό σας από τα ψέματα, την καρδιά σας από τον πανικό», προέτρεψε τους συμπατριώτες του ο Ουκρανός πρόεδρος.


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ