Κοσμος

Ζήτησε συγγνώμη ο αντιεμβολιαστής Κένεντι Τζούνιορ για τους Ναζί

O ανιψιός του JFK και γιός του RFK είναι παγκόσμια φιγούρα των αρνητών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ στην Ιταλία
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ στην Ιταλία © Gianni Dante/Getty Images/Ideal Image

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ απολογήθηκε για τις δηλώσεις που έκανε την Κυριακή, επικαλούμενος το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, μιλώντας σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών.

Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Ουάσινγκτον εναντίον της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά της Covid-19, ο δικηγόρος και γιος του δολοφονηθέντος γερουσιαστή Ρόμπερτ Φράνσις Κένεντι δήλωσε: «Ακόμη και στη Γερμανία του Χίτλερ μπορούσες να διασχίσεις τις Άλπεις προς την Ελβετία. Μπορούσες να κρυφτείς σε μια σοφίτα, όπως έκανε η Άννα Φρανκ».

Σήμερα Τρίτη, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Απολογούμαι για την αναφορά μου στην Άννα Φρανκ, ειδικά σε οικογένειες που έζησαν τη φρίκη του Ολοκαυτώματος. Πρόθεσή μου ήταν να χρησιμοποιήσω παραδείγματα βαρβαρότητας του παρελθόντος για να επισημάνω τους κινδύνους από τις νέες τεχνολογίες ελέγχου. Στον βαθμό που οι δηλώσεις μου προκάλεσαν κακό, λυπάμαι βαθιά και πραγματικά».

Η έφηβη Άννα Φρανκ κρυβόταν από τους Ναζί σε μία σοφίτα επί δύο χρόνια στο Άμστερνταμ, όχι στη Γερμανία. Η ιστορία της περιγράφεται με λεπτομέρειες σε ένα ημερολόγιο που δημοσιεύτηκε μετά τον θάνατό της το 1945 σε ένα από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου βρήκαν τον θάνατο περίπου έξι εκατομμύρια Εβραίοι.

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ είναι ένας από τους πιο γνωστούς αντιεμβολιαστές παγκοσμίως ενώ έχει πρωτοστατήσει και σε εκστρατείες κατά της μάσκας και κατά των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Μάλιστα στους κύκλους των αρνητών και των αντιεμβολιαστών αποτελεί ένα είδωλο με τις αναρτήσεις του στο twitter να αποτελούν πεδίο συζήτησης για όλους όσους τίθενται κατά των μέτρων και των εμβολιασμών, ενώ από αυτή δεν λείπουν και όσοι υποστηρίζουν ότι ο κορωνοϊός δεν υπάρχει. O Mπόμπι Τζούνιορ μάλιστα λόγω των δραστηριοτήτων του έχει αποκλειστεί πολλάκις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   


 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ