Κοσμος

Χονγκ Κονγκ: Eυθανασία σε 2.000 χάμστερ λόγω covid-19

Τα ζώα θα θανατωθούν «με ανθρωπιά» σημείωσε ο υπουργός Γεωργίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Xάμστερ © Pixabay
Xάμστερ © Pixabay

Εντολή για θανάτωση χάμστερ λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού που εμφανίστηκαν σε pet shop δόθηκε από την υπουργό Υγείας του Χονγκ Κονγκ.

Συγκεκριμένα, δόθηκε η εντολή να θανατωθούν 2.000 από τα τρωκτικά, ενώ έγινε σύσταση προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες τους να μην τα φιλούν.

Η μετάλλαξη Δέλτα στους ανθρώπους συνδέθηκε με εργαζόμενο σε κατάστημα petshop και ακολούθως έγινε έλεγχος σε εκατοντάδες ζώα, από τα οποία 11 χάμστερ βρέθηκαν θετικά.

Πάντως, το ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα κατοικίδια μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στον άνθρωπο, έκανε γνωστό η υπουργός, Σοφία Τσαν. Όπως όμως συμπλήρωσε, οι Αρχές παίρνουν προληπτικά μέτρα απαγορεύοντας την εισαγωγή και τις πωλήσεις αυτών των τρωκτικών.

Τα ζώα θα θανατωθούν «με ανθρωπιά» σημείωσε ο υπουργός Γεωργίας της πόλης-κράτους.

Μάλιστα, οποιοσδήποτε αγόρασε ένα τέτοιο ζώο μετά τις 22 Δεκεμβρίου, δόθηκε η οδηγία να το παραδώσει στις Αρχές για θανάτωση και να μην το παρατήσει στο δρόμο, τόνισε.

Στο μεταξύ, πολλά δείγματα ελήφθησαν και από διάφορα άλλα ζώα- μεταξύ άλλων και κουνελιών- όμως για την ώρα τα χάμστερ μόνο έχουν βρεθεί θετικά.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ