Κοσμος

Μπάιντεν: «Τρομοκρατική ενέργεια η ομηρία στη συναγωγή του Τέξας»

Βρετανός ο δράστης που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν © EPA/JIM LO SCALZO

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στην ομηρία σε εβραϊκή συναγωγή του Τέξας των ΗΠΑ και τη χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια». Βρετανός ο δράστης. Τι ζητούσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο δράστης που κράτησε ομήρους σε εβραϊκή συναγωγή στο Κόλεϊβιλ του Τέξας, επιδόθηκε σε μια «πράξη τρομοκρατίας».

«Αυτή ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια» είπε ο Μπάιντεν σήμερα Κυριακή (16/1) σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Φιλαδέλφεια.

Και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες για τους λόγους για τους οποίους ο ένοπλος είχε βάλει στόχο τη συναγωγή.

«Ο ένοπλος είναι νεκρός» δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της αστυνομίας του Κόλεϊβιλ Μάικλ Μίλερ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. Όλοι οι άνθρωποι που κρατούνταν όμηροι σε συναγωγή στο Κόλεϊβιλ του Τέξας, απελευθερώθηκαν με ασφάλεια μετά από περισσότερες από 10 ώρες.

Ομάδας Διάσωσης Ομήρων του FBI έκανε έφοδο στη συναγωγή το Σάββατο το βράδυ για να απελευθερώσει τους εναπομείναντες τρεις ομήρους. Ο τέταρτος είχε αφεθεί ελεύθερος νωρίτερα.

Βρετανός ο δράστης της ομηρίας στο Τέξας των ΗΠΑ

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ενημερωθεί για τον θάνατο ενός Βρετανού στο Τέξας και ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές εκεί.

Η ανακοίνωση έγινε ως απάντηση σε έρευνα σχετικά με ρεπορτάζ του Sky News, σύμφωνα με το οποίο ένας ένοπλος, ο οποίος είχε εισβάλει στη συναγωγή στο Τέξας, ήταν Βρετανός. «Γνωρίζουμε για τον θάνατο ενός Βρετανού στο Τέξας και βρισκόμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αξιωματούχος, που είχε ενημερωθεί για την κατάσταση, δήλωσε στο ABC News ότι ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίστηκε πως ήταν αδελφός της Πακιστανής Αάφια Σιντίκι, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης 86 ετών σε αμερικανική φυλακή έπειτα από την καταδίκη της το 2010 για επίθεση με πυρά κατά στρατιωτών και μελών του FBI. Ο ένοπλος ζητούσε την απελευθέρωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ