Κοσμος

Delta Airlines: Περίπου 8.000 εργαζόμενοι νοσούν με την Όμικρον

Η εταιρεία προβλέπει εξομάλυνση τον Μάρτιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Delta Airlines/ ©EPA/ANDREW GOMBERT
Delta Airlines/ ©EPA/ANDREW GOMBERT

Περίπου 8.000 από τους 75.000 υπαλλήλους της Delta Airlines βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες,

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Delta Air Lines, Εντ Μπαστιάν, δήλωσε ότι περίπου 8.000 από τους 75.000 υπαλλήλους της βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, απουσίες που επηρέασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας κατά τη διάρκεια μιας πολυάσχολης περιόδου διακοπών.

Η Delta ανέφερε απώλειες για το τρίμηνο και προέβλεψε περισσότερες για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους λόγω της ταχέως μεταδιδόμενης παραλλαγής Όμικρον αλλά προέβλεψε ότι τα ταξίδια θα άρχιζαν να ανακάμπτουν ξανά στα τέλη Φεβρουαρίου.

Περισσότερες από 20.000 ακυρώσεις πτήσεων καταγράφηκαν στις ΗΠΑ σε ολόκληρη τη βιομηχανία μεταξύ της παραμονής των Χριστουγέννων και της πρώτης εβδομάδας του Ιανουαρίου λόγω Όμικρον και κακών καιρικών συνθηκών. Ο διευθύνων σύμβουλος της United Airlines, Σκοτ ​​Κίρμπι, δήλωσε τη Δευτέρα ότι 3.000 από τους σχεδόν 70.000 υπαλλήλους της στις ΗΠΑ ήταν θετικοί στον Covid.

Οι ακυρώσεις πτήσεων μειώθηκαν σημαντικά τις τελευταίες ημέρες. Έκτοτε, η λειτουργία της Delta έχει σταθεροποιηθεί, όπως είπε την Πέμπτη, με το 1% των πτήσεων να ακυρώνονται την περασμένη εβδομάδα λόγω της Omicron.

Η Delta ενημέρωσε στα τέλη του περασμένου έτους την πολιτική της για τις αναρρωτικές άδειες για τους υπαλλήλους που βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19, παρέχοντάς τους πέντε ημέρες αποδοχών, και δύο επιπλέον ημέρες εάν βρεθούν θετικοί την πέμπτη ημέρα. Παλαιότερα το προσωπικό είχε 10 ημέρες άδεια μετ' αποδοχών. Αυτό έγινε αφότου τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ενημέρωσαν τις κατευθυντήριες οδηγίες για την καραντίνα μειώνοντας στο ήμισυ τη σύστασή του σε πέντε ημέρες.

Mε πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ