Κοσμος

Άνδρας ανέβηκε σε κτίριο του BBC να γκρεμίσει άγαλμα παιδόφιλου

Φορούσε μάλιστα μπλούζα που έγραφε «Reservoir Dogs»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνδρας με μπλούζα που έγραφε «Reservoir Dogs» χτύπαγε με σφυρί το άγαλμα του Έρικ Γκιλ.
BBC © Getty Images/Ideal Image

Επί ώρες ένας άνδρας επιδιδόταν στην καταστροφή, με σφυρί, του γλυπτού ενός παιδόφιλου καλλιτέχνη που κοσμεί το ραδιομέγαρο του BBC στο Λονδίνο.

Στο video που έχει γίνει viral, διακρίνεται ο άνδρας να έχει φτάσει στο σημείο όπου βρίσκεται το έργο του γνωστού παιδόφιλου καλλιτέχνη και να το χτυπάει με ένα σφυρί για περίπου 4 ώρες. Μάλιστα, ο άνδρας δεν δίστασε να σκαρφαλώσει σε ύψος 3 μέτρων, στην πρόσοψη του εμβληματικού κτιρίου, ώστε να κάνει πραγματικότητα αυτό που ζητούσαν πολλοί ακτιβιστές εδώ και χρόνια. Όπως επισημαίνει η Daily Mail, πάνω από 2.500 άτομα είχαν υπογράψει μια αίτηση στο παρελθόν ζητώντας την απομάκρυνση του γλυπτού από το κτίσμα του κεντρικού Λονδίνου. Tελικά, ο δράστης του βανδαλισμού του γλυπτού συνελήφθη.

 

 

Το γλυπτό με τίτλο «Πρόσπερο και Άριελ» αποτελεί δημιουργία του γλύπτη, σχεδιαστή και χαράκτη Έρικ Γκιλ. Το γλυπτό που είναι εμπνευσμένο από την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ, βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο κτίριο του ραδιομεγάρου του βρετανικού δικτύου όπου τοποθετήθηκε το 1933. Εκτός από γλύπτης, ο Γκιλ ήταν και σχεδιαστής γραμματοσειρών, και το 1990, το BBC υιοθέτησε την εμβληματική γραμματοσειρά Gill Sans που ο ίδιος δημιούργησε το 1927. Η εταιρεία χρησιμοποιούσε τη συγκεκριμένη γραμματοσειρά για το λογότυπό της και για πολλά τηλεοπτικά γραφικά της, με το σήμα της να γίνεται ένα από τα πιο γνωστά και μακροβιότερα στον κόσμο, ενώ άλλαξε πρόσφατα.

Ο Έρικ Γκιλ ήταν ένας αξιοσέβαστος καλλιτέχνης του 20ού αιώνα, όμως η δημοσίευση των ημερολογίων του το 1989, 49 χρόνια μετά τον θάνατό του, άλλαξε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα έργα του. Αποκαλύφθηκε πως ο καλλιτέχνης κακοποιούσε σεξουαλικά τις δύο μεγαλύτερες κόρες του και τον σκύλο του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ