Κοσμος

Και η πίτσα...θύμα του πληθωρισμού- Ανατιμήσεις από την Domino's

Πλήγμα και για την πίτσα του «ενός δολαρίου» στην Νέα Υόρκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Domino’s Pizza: Πληθωρισμός και έλλειψη προσωπικού «ακριβαίνουν» την πίτσα το 2022
Pizza-New York © Jason Fields/ΕPA Pool

Η Domino’s Pizza αναζητά τρόπους να καλύψει την αύξηση των πρώτων υλών, ενώ η πίτσα του ενός δολαρίου κινδυνεύει με εξαφάνιση για τον ίδιο λόγο.

«Αναμένουμε πρωτόγνωρες αυξήσεις στα κόστη των τροφίμων, σε σχέση με το 2021» δήλωσε σχετικά ο Ritch Allison, CEO της αλυσίδας πίτσας Domino's, με την εταιρεία να προβλέπει αύξηση ύψους 8% με 10% για το 2022, δηλαδή αυξημένο δείκτη πληθωρισμού 3 με 4 φορές μια «τυπικής» χρονιάς. 

Παράλληλα, σύμφωνα με το CNBC, οι τροφές, όπως το κρέας, το τυρί και τα λαχανικά δεν είναι τα μόνα που θα έχουν αυξημένες τιμές, καθώς η εταιρεία εκτιμά πως θα υπάρξει νέα άνοδος και στα μισθολογικά κόστη φέτος.  Η αλυσίδα εστίασης σχεδιάζει να αλλάξει ορισμένα από τα προωθητικά projects του 2022 στις ΗΠΑ για να διατηρήσει τα περιθώρια κέρδους. 

Με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να αυξάνεται με τους υψηλότερους ρυθμούς εδώ και μία γενιά, οι καταστηματάρχες της «πίτσας του ενός δολαρίου», εμβληματικών «φαγάδικων» στην Νέα Υόρκη βλέπουν τα πάντα να ακριβαίνουν: Από τα κουτιά της πίτσας έως τα αλλαντικά, το αλεύρι και το λάδι.

Με φόντο τις αυξήσεις στα ενοίκια, πολλοί επιχειρηματίες συνειδητοποιούν ότι ήρθε το τέλος του δρόμου για αυτούς. Σε μια έντονα ανταγωνιστική αγορά, κάποιες αλυσίδες αναγκάστηκαν να ανεβάσουν την τιμή του κομματιού ή και να κλείσουν εντελώς μερικά από τα καταστήματά τους. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ