Κοσμος

Ισραήλ: Οι τρεις δόσεις του εμβολίου είναι «μάλλον» αρκετές

Τι αναφέρει ειδικός του Sheba Center

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισραηλ εμβολιασμός
Ισραήλ εμβολιασμός © Eyal Nihatz/Getty Images/Ideal Images

Οι τρεις δόσεις εμβολίου είναι πιθανό να παρέχουν επαρκή μακροπρόθεσμη προστασία έναντι σοβαρής νόσησης από την Covid-19, δήλωσε ένας εξέχων Ισραηλινός γιατρός.

Ο καθηγητής Eyal Leshem, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες στο ιατρικό κέντρο Sheba του Ισραήλ, προέβλεψε ότι μακροπρόθεσμα, ένα σχήμα εμβολιασμού δύο ή τριών δόσεων θα παρείχε πιθανώς καλή προστασία έναντι σοβαρής ασθένειας για την πλειονότητα των ανθρώπων. 

«Μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόζουμε τις δόσεις στην επικρατούσα παραλλαγή, αλλά μπορεί κάλλιστα να μην τις χρειαζόμαστε εάν οι μελλοντικές παραλλαγές αποδειχθούν λιγότερο λοιμώδεις όπως βλέπουμε με την Όμικρον», είπε στο CNBC. «Έτσι είναι πιθανό τα άτομα που έχουν κάνει δύο ή τρεις δόσεις από τα τρέχοντα εμβόλια να μην χρειαστούν άλλη αναμνηστική δόση» πρόσθεσε. 

Η δήλωση αυτή έρχεται την ώρα που το Ισραήλ θα επεκτείνει την πολιτική της χορήγησης τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά της COVID-19 σε ηλικιωμένους ανθρώπους που φιλοξενούνται σε μονάδες φροντίδας, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας της χώρας Νίτζαν Χόροβιτς επικαλούμενος την μεγάλη έκθεσή τους και την ευαλωτότητά τους απέναντι σε μολύνσεις.

Σύμφωνα πάντως με στοιχεία από τη Βρετανία δεν υπάρχει «άμεση ανάγκη» χορήγησης τέταρτης δόσης σε ευάλωτα άτομα (ανοσοκατεσταλμένους και μεγάλης ηλικίας), καθώς η ενισχυτική παρέχει υψηλά επίπεδα προστασίας από σοβαρή νόσηση από τον κορωνοιό. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ