Κοσμος

Bενεζουέλα: Νίκη της αντιπολίτευσης στο «σπίτι» του Ούγκο Τσάβεζ

Ήττα για τον Μαδούρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση κερδίζει την κυβέρνηση του Μπαρίνας, προπύργιο των Τσαβίστας
Βενεζουέλα © ΕPA Pool

Ο Σέρχιο Γκαρίδο απέσπασε την κυβέρνηση της πολιτείας Μπαρίνας τη γενέτειρα του Ούγκο Τσάβεζ από το κυβερνών κόμμα της Βενεζουέλας.

Ένας υποψήφιος της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας κέρδισε την Κυριακή στις εκλογές για τον κυβερνήτη της πολιτείας Μπαρίνας, τη γενέτειρα του Ούγκο Τσάβες, δίνοντας τέλος στα 22 χρόνια διακυβέρνησης του σοσιαλιστικού κόμματος εκεί.

Η επαναληπτική ψηφοφορία στον Μπαρίνας για το αξίωμα του κυβερνήτη της πολιτείας, δεν αλλάζει το γεγονός ότι το Σοσιαλιστικό κόμμα ελέγχει την πλειονότητα των τοπικών κυβερνήσεων, ωστόσο αντιπροσωπεύει μια συμβολική νίκη για τη διασπασμένη αντιπολίτευση.

«Ο θρίαμβος είναι για τον Μπαρίνας και όλη τη Βενεζουέλα», δήλωσε στο Reuters ο νικηφόρος υποψήφιος της αντιπολίτευσης Σέρχιο Γκαρίδο.

Ο Γκαρίδο συγκέντρωσε το 55,36% των ψήφων, ενώ ο αντίπαλος του έλαβε το 41,27%, ανέφεραν οι εκπρόσωποι της πολιτείας Μπαρίνας του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου της Βενεζουέλας (CNE) σε μήνυμα που μεταδόθηκε στην κρατική τηλεόραση.

«Η νίκη της αντιπολίτευσης ήρθε παρά τις προσπάθειες του κυβερνώντος κόμματος να επηρεάσει τους ψηφοφόρους», είπε ο Γκαρίδο σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων.

Το κυβερνών κόμμα έχει παραδώσει από τον Νοέμβριο επιδοτούμενες σακούλες με τρόφιμα και αύξησε τις προμήθειες βενζίνης, είπαν ομάδες υπεράσπισης και αντίπαλοι, καταγγέλλοντας την τακτική ως κατάχρηση κρατικών πόρων.

Το κυβερνών κόμμα κέρδισε κυβερνήτες σε 19 από τις 23 πολιτείες της Βενεζουέλας τον Νοέμβριο, ενώ η αντιπολίτευση κέρδισε σε τρεις.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ