Κοσμος

Βραζιλία: Στους 10 οι νεκροί από την κατάρρευση βράχου σε φαράγγι

Το βίντεο με τις δραματικές εικόνες στη λίμνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βράχος έχει αποκολληθεί σε φαράγγι στη Βραζιλία και καταπλακώνει πλεούμενα
Βράχος έχει αποκολληθεί σε φαράγγι στη Βραζιλία και καταπλακώνει πλεούμενα @jornal_opopular/Twitter

Αυξάνονται οι νεκροί στη Βραζιλία μετά την κατάρρευση σε φαράγγι που είχε ως αποτέλεσμα πελώριος βράχος να καταπλακώσει σκάφη σε λίμνη.

Στη Βραζιλία τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 30 τραυματίστηκαν, όταν αποκολλήθηκε πελώριος βράχος και καταπλάκωσε σκάφη με τουρίστες. Το τραγικό συμβάν εκτυλίχθηκε το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022 σε λίμνη κοντά σε καταρράκτη στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Στo Twitter έχει αναρτηθεί το βίντεο με τη στιγμή που ο βράχος πέφτει πάνω σε σκάφος στο φαράγγι.

Διασώστες επιχείρησαν στη λίμνη Φούρνα, στην πολιτεία Μίνας Ζεράις, προκειμένου να εντοπίσουν αγνοούμενους.

Τρία σκάφη έγιναν κομμάτια από τον τεράστιο βράχο που αποκολλήθηκε στο φαράγγι. Δύτες ανέσυραν τρία πτώματα, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από την τραγωδία στη Βραζιλία να ανεβαίνει στους 10. Στην περιοχή σημειώθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κάτι που ενδέχεται να προκάλεσε την αποκόλληση, όπως μετέδωσαν ΜΜΕ στη Βραζιλία.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο τάφρος υπερχείλισε σε μεταλλείο σιδήρου 300 χιλιόμετρα ανατολικότερα, με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο εθνική οδός. Η Εθνική Υπηρεσία Μεταλλείων (ΑΝΜ) ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου μεταλλείου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ