Κοσμος

Πόλαρντ: Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τον πλανήτη κάθε έξι μήνες

Tι υποστηρίζει ο εκ των δημιουργών του εμβολίου AstraZeneca

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός με εμβόλιο AstraZeneca
Εμβολιασμός με εμβόλιο AstraZeneca © EPA

Ο Άντριου Πόλαρντ, επικεφαλής της Μικτής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης υπογράμμισε ότι «οι εμβολιασμοί θα πρέπει να στοχεύουν τις ευάλωτες ομάδες».

Ο Βρετανός ειδικός Άντριου Πόλαρντ ο οποίος ηγείται του Oxford Vaccine Group και συνδημιουργός του εμβολίου της Astrazeneca εξέφρασε αμφιβολίες για την αναγκαιότητα μιας τέταρτης δόσης εμβολίου για την Covid-19, σημειώνοντας ότι χρειάζονται περαιτέρω στοιχεία πριν εκκινήσουν οι εκστρατείες εμβολιασμού.

Ο Πόλαρντ, ο οποίος ηγείται επίσης της Μικτής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) του Ηνωμένου Βασιλείου, τόνισε την «ανάγκη να στοχεύσουμε τους ευάλωτους» στο μέλλον, αντί να χορηγούμε δόσεις σε όλα τα άτομα άνω των 12 ετών.

«Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τον πλανήτη κάθε έξι μήνες», δήλωσε ο Βρετανός επιστήμονας στην Telegraph. «Κάποια στιγμή η κοινωνία πρέπει να ανοίξει. Όταν ανοίξουμε, θα υπάρξει μια περίοδος έξαρσης των μολύνσεων και ο χειμώνας δεν είναι πιθανώς η καλύτερη εποχή γι’ αυτό» πρόσθεσε. 

Τέλος, προειδοποίησε σχετικά με τις επικίνδυνες συνέπειες της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια, τονίζοντας ότι τα σχόλια πολιτικών μπορούν να προκαλέσουν πανικό. «Ας πούμε ότι οι δηλώσεις που έγιναν στην Ευρώπη επηρέασαν τους ανθρώπους στην Αφρική», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αφήνοντας μια νότα αισιοδοξίας, ο Αντριου Πόλαρντ δήλωσε: «Τα χειρότερα είναι πίσω μας» και «απλώς πρέπει να περάσει ο χειμώνας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ