Κοσμος

Η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία με αξία 3 τρισ. δολάριων

Μόνο μέσα στο 2021, η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε άνοδο 34%

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Apple: Η πρώτη εταιρεία στην ιστορία που αγγίζει τα 3 τρισ. δολάρια
Apple © Unsplash

Η αξία κεφαλαιοποίησης της Apple ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια και έτσι έγινε η πρώτη εταιρεία στα χρονικά που υπερβαίνει το εν λόγω ορόσημο.

Η Apple έχει πια υψηλότερη κεφαλαιοποίηση πια από μια σωρεία μεγάλων εταιρειών που περιλαμβάνουν, την Walmart, την Disney, τη Netflix, τη Nike, την Exxon Mobil, την Coca-Cola, την Comcast, την Morgan Stanley, την McDonald’s, την AT&T, την Goldman Sachs, την Boeing, την IBM και την Ford μαζί. 

Αυτό γιατί η τιμή της μετοχής έφτασε τα 182,86 δολάρια και έτσι ο τεχνολογικός κολοσσός κατέστη η πρώτη εταιρεία που αγγίζει το ορόσημο των 3 τρισ. δολαρίων. Η μετοχή της Apple θεωρείται ασφαλής επένδυση λόγω των ισχυρών ισολογισμών και της άπλετης ρευστότητας της εταιρείας, η οποία συνεχίζει να επενδύει σε νέα προϊόντα, σε επαναγορά μεταοχών και τη διανομή μερισμάτων.

Υπενθυμίζεται πως η Apple ξεπέρασε την αξία του 1 τρισ. δολαρίων στις 2 Αυγούστου του 2018 και την αξία των 2 τρισ. δολαρίων στις 19 Αυγούστου του 2022.

Πίσω από την Apple, η αξία της Microsoft υπολογίζεται σε περίπου 2,5 τρισ. δολάρια, της Google σε κάτι λιγότερο από 2 τρισ. δολάρια και της Amazon σε 1,75 τρισ. δολάρια, όπως μετέδωσε το CNBC.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ