Κοσμος

Η πρώτη παρουσιάστρια ειδήσεων με τατουάζ των Μαορί στο πρόσωπο

«Ανοίγω τον δρόμο»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η παρουσιάστρια Μαόρι
Η παρουσιάστρια από τη φυλή Μαόρι © orinz/screenshot

Η δημοσιογράφος από τη φυλή των Μαορί, έγινε το πρώτο άτομο με παραδοσιακά τατουάζ στο πρόσωπο, που παρουσίασε κεντρικό δελτίο ειδήσεων στη Νέα Ζηλανδία.

H 37χρονη Oriini Kaipara έγραψε ιστορία, καθώς είναι η πρώτη παρουσιάστρια ειδήσεων στη Νέα Ζηλανδία με το παραδοσιακό τατουάζ των Μαορί στο πηγούνι, η οποία παρουσίασε δελτίο ειδήσεων σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης.

Το τατουάζ της ονομάζεται «μόκο καουάε» (moko kauae) και είναι η παραδοσιακή δερματοστιξία στο πηγούνι που κάνουν οι Μαορί γυναίκες. Πρόκειται για ένα συμβολικό ορόσημο της μετάβασης από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.

Η Kairapa παρουσίασε το δελτίο των 18.00 στο Newshub Live της Νέας Ζηλανδίας την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με την Daily Mail, η μητέρα τεσσάρων παιδιών από το Όκλαντ ανακάλυψε ότι ήταν 100% Μαορί μετά από ένα τεστ DNA που έκανε το 2017. H παρουσιάστρια αποφάσισε να κάνει το παραδοσιακό τατουάζ το 2019, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που ονομάζεται «Τα μόκο» (Ta moko). Το συγκεκριμένο παραδοσιακό τατουάζ γίνεται στο πλαίσιο ιεροτελεστίας ενηλικίωσης και συμβολίζει τη μεταμόρφωση.

 Η Kaipara δήλωσε ότι η παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης ήταν ένα όνειρο ζωής για εκείνη, και εξέφρασε την ελπίδα να είναι η πρώτη από πολλές Μαορί γυναίκες δημοσιογράφους που θα βαδίσουν στα χνάρια της. «Είναι πολύ συναρπαστικό. Είμαι πολύ περήφανη για το πόσο μακριά έχω φτάσει και που παρουσιάζω το συγκεκριμένο δελτίο», είπε η 37χρονη στο Stuff.

«Όταν με αμφισβητώ και κοιτώ την αντανάκλασή μου στον καθρέφτη, δεν βλέπω μόνο τον εαυτό μου», είπε στο CNN. «Βλέπω τη γιαγιά και τη μητέρα μου, και τις κόρες μου, και εκείνες που θα έρθουν μετά από εμένα, αλλά και την άλλη γυναίκα, τα Μαορί κορίτσια εκεί έξω, και αυτό με γεμίζει δύναμη».

Η δημοσιογράφος είχε βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της διασημότητας το 2019 όταν είχε αναπληρώσει μια παρουσιάστρια στο μεσημεριανό δελτίο του TVNZ. Ως ρεπόρτερ μέσα στα χρόνια έχει αποκτήσει το δικό της αφοσιωμένο κοινό, χάρη στην ικανότητες αλλά και την ξεχωριστή της εμφάνιση.

 Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ