Κοσμος

Πόσους φόρους θα πληρώσει φέτος ο Έλον Μάσκ;

Σύμφωνα με τον ίδιο 11 δισ. δολάρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλον Μασκ: Θα πληρώσω πάνω από 11 δισ. δολάρια σε φόρους φέτος
Ο Ελον Μάσκ © Getty Images/Ideal Image

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της Space X, Elon Musk, ανακοίνωσε στους διαδικτυακούς του φίλους το ποσό που καλείται να πληρώσει σε φόρους.

Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, δήλωσε ότι θα πληρώσει περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους φέτος – που πιθανότατα πρόκειται για ποσό ρεκόρ ετήσιου φόρου που καταβάλλεται από ένα άτομο.

«Για όσους αναρωτιούνται, θα πληρώσω πάνω από 11 δισ. δολάρια σε φόρους φέτος», έγραψε σε ένα σύντομο tweet.

Ο Μασκ, ο οποίος κατηγορήθηκε νωρίτερα φέτος ότι πλήρωσε μηδενικούς ομοσπονδιακούς φόρους το 2018, παρά το γεγονός ότι κατείχε περίπου 243 δισεκατομμύρια δολάρια (184 δισεκατομμύρια λίρες), είπε ότι θα πλήρωνε τον ασυνήθιστα υψηλό φορολογικό λογαριασμό φέτος μετά την πώληση εκατομμυρίων μετοχών της Tesla. Μια έρευνα της ProPublica εντός του έτους διαπίστωσε ότι ο Μασκ πλήρωσε «πραγματικό φορολογικό συντελεστή» της τάξεως του 3,27% μεταξύ 2014 και 2018 και καθόλου ομοσπονδιακούς φόρους το 2018.

Yπενθυμίζεται ότι νωρίτερα φέτος ο Μάσκ είχε μια διαδικτυακή συζήτηση για το θέμα με τον Γερουσιαστή των Δημοκρατικών και υπέρμαχο των υψηλών φόρων στους δισεκατομμυριούχους Μπέρνι Σάντερς.

«Πρέπει να απαιτήσουμε οι υπερβολικά πλούσιοι να πληρώνουν το μερίδιο που τους αναλογεί. Τελεία και παύλα», έγραψε ο Σάντερς στο twitter, για να λάβει σχεδόν αμέσως την  απάντηση του Μασκ: «Ξεχνώ διαρκώς ότι ζεις ακόμα. Θες να πουλήσω κι άλλες μετοχές, Μπέρνι; Απλά πες το μου».
 

Ο Μασκ, ο οποίος πρόσφατα ανακηρύχθηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το Time και τους Financial Times για το 2021, πούλησε μετοχές της Tesla αξίας περίπου 14 δισ. δολαρίων, από τις αρχές Νοεμβρίου. Μάλιστα ρώτησε τους οπαδούς του στο Twitter αν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% των μετοχών του και σχεδόν το 60% από τους 67 εκατομμύρια followers ψήφισαν «ναι».

 


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ