Κοσμος

Φάουτσι: Δεν θα υπάρξει νέο lockdown αλλά θα πιεστούμε

Τι είπε για την τρίτη δόση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Άντονι Φάουτσι
Ο Άντονι Φάουτσι © ΕPA Pool

Την εκτίμηση του για την Όμικρον προσέφερε ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Άντονι Φάουτσι.

Ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Άντονι Φάουτσι εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει άλλο lockdown στην χώρα, τονίζοντας παράλληλα ότι θα επιβαρυνθεί ξανά το σύστημα υγείας λόγω της Όμικρον. 

«Η υψηλά μεταδιδόμενη παραλλαγή σαρώνει τον κόσμο και τα ταξίδια θα αυξήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης ακόμη και μεταξύ των εμβολιασμένων», είπε ο Φάουτσι σε συνέντευξή του στην εκπομπή του NBC, «Meet the Press».

Την ίδια ώρα, ο Φάουτσι εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει lockdown στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι το σύστημα υγείας «θα πιεστεί». Ο επιδημιολόγος κάλεσε σήμερα τους Αμερικανούς που θα ταξιδέψουν στη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου και να φοράνε μάσκα σε δημόσιους χώρους με πολυκοσμία ώστε να βοηθήσουν να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Πενήντα εκατομμύρια Αμερικανοί πρέπει να κάνουν την ενισχυτική δόση και δεν το έχουν κάνει»

Η Όμικρον έχει εντοπιστεί μέσω των διαγνωστικών τεστ σε περισσότερες από 20 αμερικανικές πολιτείες και σε σχεδόν 90 χώρες μέχρι στιγμής από τα τέλη Νοεμβρίου που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη νότια Αφρική και στο Χονγκ Κονγκ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ