Κοσμος

O EMA συστήνει την χρήση του χαπιού της Pfizer για τον κορωνοϊό

Η θεραπεία αντιμετωπίζει και την μετάλλαξη Όμικρον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Pfizer
Pfizer © ΕPA

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων προχώρησε στην έγκριση του χαπιού της Pfizer κατά του κορωνοιού για έκτακτη χρήση.

Οι Ευρωπαικές αρχές ενόψει της επίσημης έγκρισης έδωσαν το «πράσινο φως» στις κυβερνήσεις για έκτακτη χρήση του χαπιού της Pfizer κατά του κορωνοιού, προσθέτοντας ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα τους.  

Συγκεκριμένα, ο EMA αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «συστήνεται η χρήση της θεραπείας πριν την έγκριση για όσες κυβερνήσεις το αποφασίσουν δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων της Όμικρον».

 

Η Pfizer αποκάλυψε προ ημερών τα ευρήματα από δύο μελέτες που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα. Στη μια εξ΄ αυτών το Paxlovid, απέτυχε να επιτύχει τον πρωταρχικό στόχο της μείωσης των συμπτωμάτων σε 673 ενήλικες που διατρέχουν τυπικό κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές Covid-19. Ωστόσο, το φάρμακο έδειξε μια τάση μείωσης των νοσηλειών στην ομάδα κατά 70%.

Η Pfizer ενημέρωσε ότι οι εργαστηριακές δοκιμές δείχνουν ότι το Paxlovid διατηρεί τη δράση του έναντι της Όμικρον, όπως αναμενόταν.

«Τα εργαστηριακά δεδομένα δείχνουν ότι το χάπι μας για τον COVID-19 είναι ένας ισχυρός αναστολέας της Omicron, ο οποίος, σε συνδυασμό με υπάρχοντα δεδομένα από άλλες παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία, υποδηλώνει ότι πιθανότατα θα διατηρήσει ισχυρή αντιική δράση έναντι αυτών αλλά και άλλων κορονοϊών». έγραψε ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά. 

Στην άλλη έρευνα, η θεραπεία παρέμεινε αποτελεσματική κατά 89% στην πρόληψη νοσηλειών σε μη εμβολιασμένα άτομα υψηλού κινδύνου όταν χρησιμοποιήθηκε εντός 3 ημερών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Αυτό επιβεβαίωσε την προηγούμενη ανάλυση της Pfizer για τα αποτελέσματα από μικρότερο αριθμό ασθενών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ