Κοσμος

Δυστύχημα με φουσκωτό κάστρο στην Αυστραλία - 4 νεκρά παιδιά

Οι θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν το παιχνίδι σε σχολείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δύο νεκρά παιδιά σε δημοτικό σχολείο στην Αυστραλία, όταν παρασύρθηκε φουσκωτό «κάστρο»
Δύο νεκρά παιδιά σε δημοτικό σχολείο στην Αυστραλία, όταν παρασύρθηκε φουσκωτό «κάστρο» @NewsOfAmerica4

Νεκρά τέσσερα παιδιά στην Αυστραλία σε δυστύχημα με φουσκωτό κάστρο, το οποίο παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους σε σχολείο.

Τραγωδία στην Αυστραλία με τέσσερα νεκρά παιδιά. Όπως έγινε γνωστό, έπεσαν από ύψος 10 μέτρων, όταν οι ισχυροί άνεμοι παρέσυραν το φουσκωτό «κάστρο» σε δημοτικό σχολείο στην πολιτεία της Τασμανίας. Αρκετά παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, με την υποστήριξη αρκετών ελικοπτέρων, είχαν σπεύσει στον τόπο της τραγωδίας γύρω στις 10.00 (τοπική ώρα, στη 01.00 ώρα Ελλάδας) στο σχολείο Χίλκρεστ, στο Ντέβονπορτ, την τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας.

Δεν δόθηκαν άλλες πληροφορίες για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ, στο εκπαιδευτικό ίδρυμα βρισκόταν σε εξέλιξη γιορτή για το τέλος της σχολικής χρονιάς όταν έγινε το τραγικό δυστύχημα με το φουσκωτό «κάστρο».

Ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός της Αυστραλίας, ο Σκοτ Μόρισον, χαρακτήρισε «σπαρακτικό» το δυστύχημα. «Μικρά παιδιά είχαν πάει να διασκεδάσουν, μαζί με τις οικογένειές τους, και αντί για αυτό είχαμε μια τόσο φρικιαστική τραγωδία αυτή την περίοδο του χρόνου. Σου ραγίζει την καρδιά» δήλωσε.

Two children die after jumping castle blown into air at school | ABC News

Second child confirmed dead in jumping castle fall

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ