Κοσμος

Φάουτσι: Δεν χρειάζεται μετατροπή του εμβολίου για την Όμικρον

«Προσφέρουν επαρκή προστασία για την ώρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φάουτσι για Όμικρον: Δεν υπάρχει ανάγκη για ενισχυτική δόση συγκεκριμένης παραλλαγής
Ο Άντονι Φάουτσι © ΕPA Pool

Οι ενισχυτικές δόσεις εμβολίων γείναι επαρκείς για την καταπολέμηση της παραλλαγής Όμικρον, δήλωσε ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι. 

Την εκτίμηση ότι οι αναμνηστικές δόσεις εμβολίων για την Covid-19 που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι επαρκείς για την καταπολέμηση της μετάλλαξης Όμικρον εξέφρασε σήμερα  ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος και σύμβουλος της κυβέρνησης Μπάιντεν Άντονι Φάουτσι. 

Σε αυτή τη φάση της πανδημίας, δεν υπάρχει ανάγκη για ενισχυτική δόση που να αφορά συγκεκριμένη παραλλαγή, «γιατί τα σημερινά εμβόλια είναι αποτελεσματικά κατά της Όμικρον» ανέφερε χαρακτηριστικά. Είναι απίθανο τα εμβόλια να χρειαστεί να τροποποιηθούν για να στοχεύσουν συγκεκριμένα την Όμικρον πρόσθεσε. 

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ διευκρίνισε στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι οι Αμερικανοί πολίτες που έχουν κάνει δύο δόσεις θα πρέπει να μεριμνήσουν και για ενισχυτική. 

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμές για ένα νέο εμβόλιο που θα είναι σχεδιασμένο να στοχεύει την παραλλαγή Όμικρον στις αρχές του νέου έτους, δήλωσε το πρωί στο βρετανικό Sky News ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της εταιρείας Δρ Πολ Μπέρτον.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι μετά από «πολύ έντονη δραστηριότητα κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους», τα πρώτα αποτελέσματα θα πρέπει να αναμένονται πιθανώς στην αρχή του δεύτερου τριμήνου του 2022.

Τα πρώτα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η παραλλαγή Όμικρον του SARS-CoV-2 είναι πιο μεταδοτική από τη Δέλτα, ανέφερε σήμερα η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) Ροσέλ Ουαλένσκι.

Τα στοιχεία από τις πρώτες έρευνες δείχνουν ότι η Όμικρον έχει χρόνο διπλασιασμού περίπου δύο ημέρες, σημείωσε η Ουαλένσκι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα της παραλλαγής αυτής σε τουλάχιστον 36 Πολιτείες και οι υγειονομικοί αναμένουν ότι θα αυξηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την Ουαλένσκι, οι ειδικοί αρχίζουν να παρατηρούν ότι τα κρούσματα αυξάνονται μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων ενοίκων των κέντρων ευγηρίας. Μεταξύ εκείνων που έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου, ο κίνδυνος μόλυνσης είναι δέκα φορές χαμηλότερος.

Με πληροφορίες από CBS

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ