Κοσμος

Πόσοι ασθενείς άνω των 65 πέθαναν από κορωνοϊό στις ΗΠΑ

Τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι «New York Times»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υγειονομικός στις ΗΠΑ φορά μάσκα για κορωνοϊό με φόντο την αμερικανική σημαία
Υγειονομικός στις ΗΠΑ φορά μάσκα για κορωνοϊό με φόντο την αμερικανική σημαία © EPA

Στις ΗΠΑ πέθαναν από κορωνοϊό χιλιάδες πολίτες άνω των 65 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία για τους θανάτους από Covid-19.

Οι θάνατοι από κορωνοϊό στις ΗΠΑ στην ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο.

Ειδικότερα, περίπου ο ένας στους 100 Αμερικανούς και Αμερικανίδες που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 65 ετών έχασε τη ζωή του εξαιτίας της Covid-19.

Αυτό προκύπτει με βάση τα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της κυριότερης ομοσπονδιακής υπηρεσίας δημόσιας υγείας των ΗΠΑ. Συνολικά 590.089 άνθρωποι ηλικίας 65 ετών και άνω έχουν πεθάνει από επιπλοκές της Covid-19, αφότου ξέσπασε η πανδημία κορωνοϊού στην αμερικανική επικράτεια.

Σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα ανήκουν 54,1 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας απογραφής πληθυσμού (Census Bureau). Πιο αναλυτικά, έχασαν τη ζωή τους:

  • 178.912 άνθρωποι ηλικίας από 65 έως 74 ετών,
  • 203.422 άνθρωποι ηλικίας 75-84 ετών και
  • 207.755 άνθρωποι ηλικίας 85 ετών και άνω.

Συγκριτικά, στην ηλικιακή κατηγορία του πληθυσμού κάτω των 65 ετών, μόλις ένας στους 1.400 πολίτες έχει υποκύψει στη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας The New York Times.

Φόβοι για νέο κύμα κορωνοϊού στις ΗΠΑ - Η μετάλλαξη Όμικρον

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για νέα έξαρση της πανδημίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κυρίως λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον και της παραλλαγής Δέλτα. Τα κρούσματα του ιού αυξήθηκαν κατά περίπου 45% τον τελευταίο μήνα, ενώ μέχρι τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, η Όμικρον είχε εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 29 πολιτείες.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους από επιπλοκές της Covid-19 στον πλανήτη. Βρίσκονται στην πρώτη θέση και σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων. Τα αναλυτικά στοιχεία για τα θύματα της Covid-19 στην ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών δίνονται στη δημοσιότητα, την ώρα που ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι ξεκαθαρίζει ότι οι τρεις δόσεις των εμβολίων είναι το βέλτιστο στη μάχη που δίνεται με τον κορωνοϊό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ