Κοσμος

O ιδρυτής της Oracle Έλισον ξεπέρασε σε πλούτο αυτούς της Google

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες software παγκοσμίως

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Λάρι Έλισον με τον Μπιλ Γκέιτς
O Λάρι Έλισον με τον Μπιλ Γκέιτς © Getty Images/Ideal Image

Ο εκκεντρικός πρόεδρος της Oracle, Λάρι Έλισον, είναι σχεδόν 16 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος προσπερνώντας τους συνιδρυτές της Google.

Ο πρόεδρος της εταιρείας software Oracle, Λάρι Έλισον, είναι σχεδόν 16 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος μετά το κλείσιμο της Wall Street την Παρασκευή προσπερνώντας τους συνιδρυτές της Google και φτάνοντας κοντά στον Μπιλ Γκέιτς.

Σύμφωνα με το CNBC, η μετοχή της Oracle αυξήθηκε κατά 16% μετά από την καλύτερη από το αναμενόμενο τριμηνιαία έκθεση κερδών που δημοσιεύτηκε αργά την Πέμπτη.

Ο Έλισον, ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας με 1,14 δισεκατομμύρια μετοχές, σύμφωνα με το Forbes, πλέον έχει περιουσία που ανέρχεται στα 135,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes, έχει προχωρήσει λίγο πιο μπροστά από τον Λάρι Πέιτζ της Google (126,3 δισεκατομμύρια δολάρια) και τον Σεργκέι Μπριν (121,7 δισεκατομμύρια δολάρια) καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση. Ο Μπιλ Γκέιτς, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει περιουσία 139,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η άνοδος του Έλισον ήταν έκπληξη, καθώς η Oracle σε αντίθεση με τους άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς των Google, Amazon και Facebook που γνώρισαν ταχύτατη ανάπτυξη, είχε μονοψήφια ανάπτυξη. Όμως η εταιρεία έδειξε σημάδια επιτάχυνσης και ξεπέρασε τις προσδοκίες καθώς οι επενδυτές έδειξαν ότι εμπιστεύονται την στροφή της Oracle προς την τεχνολογία cloud.

Το γεγονός ότι ο Έλισον κατάφερε να ξεπεράσει σε προσωπική περιουσία τους συνιδρυτές της Google θα θεωρείται «γλυκιά εκδίκηση». Αυτό γιατί τον Απρίλιο το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ γνωμοδότησε υπέρ της Google στη μακροχρόνια διαμάχη της με την Oracle για τα πνευματικά δικαιώματα του λογισμικού που χρησιμοποιείται στο λειτουργικό σύστημα Andoroid.

Η υπόθεση αφορούσε τον κώδικα λογισμικού που χρησιμοποίησε η Google για την κατασκευή του Android και θεωρήθηκε ως μια διαφωνία ορόσημο σχετικά με τους τύπους κωδικών υπολογιστή που προστατεύονται από την αμερικανική νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ