Κοσμος

Δυο γυναίκες στο τιμόνι της Welt από τη νέα χρονιά

Λίγο καιρό μετά το σκάνδαλο στην άλλη εφημερίδα του ομίλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δύο γυναίκες διευθύντριες στην Die Welt
O εκδοτικός όμιλος Axel Springer © ΕPA Pool

Δύο γυναίκες αναλαμβάνουν από την νέα χρονιά την καθημερινή και την Κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Die Welt, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος Axel Springer.

Η δημοσιογράφος Τζένιφερ Γουίλτον 44 ετών, αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου  επικεφαλής της καθημερινής έκδοσης της Die Welt και η 47χρονη Ντάγκμαρ Ρόζενφελντ τη διεύθυνση της Κυριακάτικης έκδοσης Welt am Sonntag  σύμφωνα με ανακοίνωση του Axel Springer. 

Ο Γενικός Διευθυντής του ομίλου Welt και εκπρόσωπος της διοίκησης, Ουλφ Πότσχαρντ δήλωσε ότι «οι δύο διευθύντριες της Die Welt  και  της Welt am Sonntag , είναι μια εξαιρετική ομάδα. Η Ρόζενφελντ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της νέας, καθημερινής  έκδοσης και συνεπώς η κυριακάτικη εφημερίδα είναι στα καλύτερα χέρια της. Με την υπέροχη αίσθησή της για τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας, η Τζένιφερ Γουίλτον θα ενισχύσει περαιτέρω το δημοσιογραφικό βάρος της καθημερινής Die Welt».

Η Γουίλτον σπούδασε δημοσιογραφία  στο Βερολίνο, το Μύνστερ και τη Μαδρίτη και  είχε συνεργαστεί με την βερολινέζικη Tagesspiegel,την  «FAZ», την « Die Zeit» και το «Spiegel» πριν ενταχθεί στον όμιλο Axel Springer το 2006.

Η Ρόζενφελντ σπούδασε ιστορία στην Κολωνία και εργάστηκε στην Tagesspiegel πριν μεταπηδήσει στην Die Welt, στην οποία μέχρι σήμερα είναι αρχισυντάκτης και υπεύθυνη για την πρώτη σελίδα της Κυριακάτικης έκδοσης. To 2011 παντρεύτηκε τον ηγέτη του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ με τον οποίο χώρισε όμως το 2018. Η Ρόζενφελντ διαδέχεται στη διεύθυνση  της Κυριακάτικης Die Welt τον 38χρονο Γιοχάνες Μπόιε , που πήρε μετεγγραφή για την «Bild», η οποία επίσης ανήκει στον όμιλο Axel Springer .

Η παραπάνω είδηση έρχεται λίγο καιρό αφότου απολύθηκε ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Bild, Γιούλιαν Ράιχελτ από τον Axel Springer, έπειτα από τις καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας και εκμετάλλευση σχέσεων εξάρτησης έναντι γυναικών συναδέλφων του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ